0
1
σχόλια
546
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

«Η Χρυσή Αυγή χρησιμοποιεί τη Δημοκρατία για να την καταστρέψει»

DOC TV
11 Ιουνίου 2014
«Τραγούδια των SS, αντισημιτισμός και ομοφοβία. Μια σκοτεινή εβδομάδα για τη δημοκρατία στην Ελλάδα», λέει η βρετανική Guardian, εξηγώντας ότι τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή τα επεισόδια έξω από τη Βουλή, η Χρυσή Αυγή έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο.

Ενθαρρυμένο από την πρόσφατη επιτυχία του στις ευρωπαϊκές και δημοτικές εκλογές, το κόμμα έστειλε το μήνυμά του: όχι μόνο ανακάμπτει αλλά «ήρθε για να μείνει». Το δημοσίευμα περιγράφει το σκηνικό του μίσους, με τους μαυροφορεμένους οπαδούς της Χρυσής Αυγής να χαιρετούν ναζιστικά σε στρατιωτικό σχηματισμό και να τραγουδούν τραγούδια των SS έξω από τη Βουλή. «Καθώς έτρεχαν έξαλλοι μέσα στον οίκο της Δημοκρατίας, βρίζοντας άλλους βουλευτές σε μια πρωτοφανή επίδειξη βίας και χυδαιότητας, δεν υπήρχε καμία αμφιβολία για το τι είναι η Χρυσή Αυγή: ένα κόμμα νεοναζιστικού δόγματος, αποφασισμένο να ανατρέψει τη δημοκρατική τάξη», γράφει το άρθρο και επισημαίνει πως η Χ.Α. εγκαταλείπει πλέον εμφανώς τις προηγούμενες προσπάθειές της να αποστασιοποιηθεί από τη ρητορική του τραμπουκισμού και του ρατσισμού μέσα από την οποία γεννήθηκε.

Απορρίπτοντας τις κατηγορίες ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική συμμορία που έχει μεταμφιεστεί σε πολιτική ομάδα, ένας άνθρωπος που αυτο-περιγράφεται ως υπάλληλος της κυβέρνησης συνεχίζει τη ρητορική του μίσους δηλώνοντας στον Guardian ότι η ακροδεξιά ήταν η καλύτερη απάντηση στη μεγάλη εβραϊκή συνωμοσία του διασυνδεδεμένου τραπεζικού συστήματος που ήρθε με την παγκοσμιοποίηση. «Ας μην ξεχνάμε όλες τις αδερφές και τους Εβραίους, τους μαλάκες που ελέγχουν τις τράπεζες, τους ξένους που βρίσκονται πίσω από αυτούς, οι οποίοι ήρθαν στην Ελλάδα και την πατήσαμε. Οι εγκληματίες που μας έχουν κυβερνήσει χρειάζονται ένα γερό χέρι ξύλο». Για τη Χ.Α. λέει: «Είναι κύριοι, είναι πατριώτες, περήφανοι Έλληνες εθνικιστές και ξέρουν πώς να ασχοληθούν με τα αποβράσματα, τους αλλοδαπούς που δεν πληρώνουν φόρους, που κλέβουν τις δουλειές μας, που έχουν καταλάβει δρόμους μας».

«Μετά από όλες τις αποκαλύψεις και τις διώξεις που ασκήθηκαν σε βάρος των βουλευτών της, έχει ακόμα το θράσος να δρα με τέτοιο τρόπο, σε σκηνές μίσους που, πραγματικά, δεν θυμάμαι να έχουμε δει ποτέ μέσα στη Βουλή. Η Χρυσή Αυγή δεν είναι φάση που θα περάσει. Δεν θα εξαφανιστεί με το τέλος της κρίσης. Νιώθει ότι δεν την αγγίζει τίποτα, δεν φοβάται τίποτα και αυτό που είδαμε αυτή την εβδομάδα είναι το πραγματικό της πρόσωπο. Δεν είναι σαν τα άλλα ακραία κόμματα στην Ευρώπη. Είναι μια πραγματική νεο-ναζιστική δύναμη, με στόχο να χρησιμοποιήσει τη Δημοκρατία για να καταστρέψει τη Δημοκρατία», λέει στην εφημερίδα ο Παύλος Τσίμας.

«Ήταν ένα τεράστιο ιστορικό λάθος του κοινοβουλίου που δεν κήρυξε παράνομη τη Χρυσή Αυγή. Θα πρέπει να απαγορευτεί, όχι για τη ναζιστική της ιδεολογία, αλλά γιατί είναι μια παραστρατιωτική δύναμη που εάν μπορούσε, θα προχωρούσε σε πραξικόπημα», είπε ο ανεξάρτητος βουλευτής Πέτρος Τσατσόπουλος στον Observer. «Γνωρίζουμε πώς δουλεύουν αυτοί οι άνθρωποι. Το φασιστικό δηλητήριο που βιώνει η Ελλάδα δεν είναι μόνο πολιτικό, αλλά δηλητηριάζουν κάθε πλευρά της κοινωνικής ζωής, τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται ο κόσμος, τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούμε. Πιστεύω ειλικρινά ότι οι 500.000 Έλληνες που ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή είχαν πλήρη συναίσθηση του τι έκαναν».

Και καταλήγει: «Κινδυνεύει η Δημοκρατία στον τόπο όπου γεννήθηκε; Η Χρυσή Αυγή είναι σε ετοιμότητα. Δεν ξέρω πόσο καιρό θα πάρει, αλλά εάν αυτή η εθελοντική τύφλωση συνεχιστεί, εάν η κρίση συνεχιστεί, θα είναι μια πραγματική απειλή για τη Δημοκρατία στο κοντινό μέλλον».

Πηγή: The Guardian

εμφάνιση σχολίων