0
1
σχόλια
1774
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Ο πρώην στενός συνεργάτης του Σαμαρά μίλησε στον Νίκο Χατζηνικολάου

PRESS
3 Απριλίου 2014
Διαβάστε τα SOS της συνέντευξης στον Real FM, και όλη την συνομιλία παρακάτω:
- Αποφάσισα να διαδραματίσω συγκεκριμένο ρόλο για το καλό της παράταξης και της Ελλάδας. Δεν μπορούσαμε να αφήσουμε 500.000 Έλληνες εγκλωβισμένους στη Χ.Α. 'Ελεγα αυτά που ήθελαν να ακούσουν για να αποκτήσω την εμπιστοσύνη τους.

- Η Ν.Δ. είναι παράταξη ευθύνης, είναι κεντροδεξιά παράταξη και κοντεύει να χάσει τη δεξιά της πτέρυγα.

- Τον πρωθυπουργό δεν τον πιάνουμε στο στόμα μας, δεν τον σχολιάζω.

Ερώτηση: Εν αγνοία του Πρωθυπουργού διαδραματίσατε ρόλο για το καλό της παράταξης;

-Ο Πρωθυπουργός ήξερε ότι πρέπει να απεγκλωβίσουμε τον κόσμο από την Χρυσή Αυγή, το τι έκανα εγώ γι αυτό τον λόγο δεν το ήξερε.

-Ο Κασιδιάρης με είδε στην πόρτα και μου είπε: Θέλω να σε απασχολήσω, δεν ήταν μία προγραμματισμένη συνάντηση.

-Είχα την απορία και ήθελα να μάθω τι θέλει, να δω που το πάει, γι'αυτό τον δέχθηκα

-Στον Τύπο διάβασα ότι ο Πρωθυπουργός πήρε τηλέφωνο τον Αθανασίου και τον Δένδια, δεν μου το είπε ο Πρωθυπουργός

-Το ραντεβού είχε σκοπιμότητα και τίποτε άλλο

-Υπάρχουν κι άλλες συνομιλίες πριν από αυτή και άλλες μία ή δύο μετά από αυτήν

-Τους ανεβάζει (τη Χ.Α) η πολιτική δίωξη, έπρεπε να υπάρξει αδιαφορία για να μην διαφημίζονται.

-Δεν θυμάμαι τι έχω πει στις υπόλοιπες συνομιλίες με τον Ηλία Κασιδιάρη, ότι και να έχω πει είναι στον ίδιο "καμβά".

-Το σκέφτηκα ότι μπορεί να με γράφουν γιατί αυτό είναι το ποιόν τους.

-'Οσον αφορά στις δηλώσεις Κουβέλη: "Είπα, θέλετε να σπρώξετε τη χώρα σε εκλογές για να διπλασιάσει η Χρυσή Αυγή τις ψήφους της;"

-Δεν με έδιωξαν, παραιτήθηκα αμέσως.Δεν μίλησα μετά το περιστατικό με τον Πρωθυπουργό, μίλησα με τον κ.Σταμάτη και τον κ.Μπούρα και τους είπα "έρχομαι για παραίτηση".

-Τις πιο πολλές φορές έρχονταν αυτοβούλως στο γραφείο μου, δεν θυμάμαι σε ποιες περιπτώσεις τους κάλεσα

-Είχε έρθει στο γραφείο μου και ο Μιχαλολιάκος για να μου παραπονεθεί επειδή του είχαν αφαιρέσει τους αστυνομικούς.

-Δεν ισχύουν τα δημοσιεύματα ότι έπινα καφέ με βουλευτές της Χ.Α καθημερινά

-Υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται και δεν θα τα πω. Εγώ προσπαθούσα να επιστρέψω ψηφοφόρους στην Ν.Δ. από την Χρυσή Αυγή

-Η δήλωσή μου περί αντικομμουνισμού σαρώνει τα σωθικά της Χρυσής Αυγής.

-Δεν μου ανέθεσε ποτέ ο Πρωθυπουργός να κάνω συναντήσεις.

-Η πρόθεσή μου ήταν αγαθή...Το υλίκό του βίντεο είναι προιόν εγκληματος και δεν μπορεί να πει σε καμία δικογραφία.

-Τίποτα από όλα αυτά που είπα στο βίντεο για τους υπουργούς δεν είναι αλήθεια οπότε τι να ερευνήσει η δικαιοσύνη;

-Οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν κάνει όργια με τη βία μηνύουν τον γιο μου γιατί τους έσπρωξε.

-Ο γιος μου δεν αναζητείται είναι εντός της διαδικασίας του αυτοφώρου. Δεν έχω καμία επαφή μαζί του, δεν ξέρω που είναι.

Ολόκληρη η συνέντευξη του Τάκη Μπαλτάκου στον Νίκο Χατζηνικολάου:
«Αυτές οι συναντήσεις δεν γίνονταν πλέον μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Αυτή έγινε τον Οκτώβριο, μετά τη δολοφονία Φύσσα, αλλά πριν τα Χριστούγεννα».

«Σε σχέση με το θέμα αυτό, αποφάσισα να διαδραματίσω έναν συγκεκριμένο ρόλο για το καλό της παράταξης και της χώρας. Κάποιος έπρεπε να έχει επαφές με τον συγκεκριμένο χώρο. Τους έλεγα αυτά που θέλουν να ακούσουν για να κρατάω την επαφή».

«Έπρεπε να γνωρίζουμε σκέψεις και κινήσεις. Έπρεπε να υπάρχει ένας άνθρωπος να τους λέει όλα αυτά που ήθελαν να ακούσουν για να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους».

«Ο πρωθυπουργός, για μένα, εδώ και 35 χρόνια, είναι Αντώνης. Αυτή η σχέση έχει σφυρηλατηθεί αδιατάραχτα. Είμαστε και οι δύο δαυλοί αναμμένοι στον βωμό της πατρίδας μας», σχολίασε και συνέχισε: «Η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη παράταξη που μπορεί να κρατήσει τη χώρα ζωντανή. Αλλά η Νέα Δημοκρατία είναι μια κεντροδεξιά παράταξη, η οποία κινδυνεύει εδώ και χρόνια να χάσει τη δεξιά της θέση».

«Τον πρωθυπουργό δεν τον πιάνουμε στο στόμα μας. Δεν σχολιάζουμε τον πρωθυπουργό. Δεν μίλαγα με ακαδημαϊκό. Μίλαγα με έναν άνθρωπο που έχει ένα συγκεκριμένο ποιόν», είπε και πρόσθεσε: «Εγώ είχα ζωή και ήμουν γνωστός πριν τη θέση του γενικού γραμματέα και θα συνεχίσω να έχω ζωή και μετά. Δεν περίμενα να έχω αυτή τη θέση για να έχω λόγο».

«Δεν του έλεγα τι έκανα. Δεν υπάρχει λόγος να φορτώνεις τον πρωθυπουργό με καθημερινότητα. Άποψη μου ήταν ότι πρέπει να απεγκλωβίσουμε όλους αυτούς τους χιλιάδες που έχουν μεταφερθεί εκεί. Δεν γνώριζε ο κ. Σαμαράς τι έκανα. Δεν υπήρχε λόγος να το ξέρει», ξεκαθάρισε ο κ. Μπαλτάκος.

«Η πλειάδα των συναντήσεων έγινε πριν τη δολοφονία Φύσσα. Εγώ δεχόμουν και τη ΔΗΜΑΡ και εκπροσώπους από όλα τα κόμματα. Και η Κανέλλη έχει έρθει στο γραφείο μου, τι πάει να πει ότι έγινα κομουνιστής; Αυτό έκανα. Με πλειάδα ενεργειών. Η συγκεκριμένη ενέργεια δεν ήταν από μένα. Με είδε στον διάδρομο και μου είπε ότι θέλει να μου εκφράσει ένα παράπονο. Δεν ήξερα τι ήθελε να μου πει. Το ότι είναι κατηγορούμενος κάποιος, δεν μπορείς να του πεις, δεν σου μιλάω. Όταν καταλάβαμε όλοι τι συνέβαινε, οι συναντήσεις σταμάτησαν», πρόσθεσε.

«Είπα κι εχθές ότι δεν ισχύουν αυτά που λέτε δεν υπάρχει καμία συνομωσία. Αυτά που τους είπα αν προσέξετε, είναι όλα γραμμένα. Κι εσείς τότε είχατε πει ότι πιθανόν να μην υπάρχουν στοιχεία. Τι να φοβηθώ. Αυτά που έχουν γραφτεί; Είχε μόνο σκοπιμότητα και τίποτε άλλο. Έπρεπε να ξέρω, έπρεπε να γνωρίζω και τίποτε άλλο», τόνισε και είπε ότι μπορεί να υπάρχουν και άλλες συνομιλίες:

«Υπάρχουν κι άλλες συνομιλίες που έχουν προηγηθεί και πιθανός μία, δύο να υπάρχουν και μετά. Που να θυμάμαι μετά από έξι μήνες τι έχω πει. Δεν μιλούσα με ακαδημαϊκούς . Το ίδιο θα μιλήσω στον καθηγητή Πανεπιστημίου το ίδιο θα μιλήσω σε αυτούς; Πως θα τον πλησιάσω; Πως θα μάθω;» αναρωτήθηκε.

«Για την δολοφονία Φύσσα δεν έμαθα τίποτα γιατί δεν ρώτησα. Πολιτικά έμαθα πράγματα. Πολιτικές πρακτικές και πολιτικές στοχεύσεις έμαθα», σχολίασε και όπως υποστήριξε, «τα τηλεφωνήματα είναι γραμμένα στον τύπο. Δεν τους είπα τίποτα το οποίο δεν είχε γραφτεί στις εφημερίδες. Δεν είπα ‘τι είναι αυτά που κάνεις’. Εγώ είπα για την πολιτική. Ότι οι διώξεις εναντίον ενός πολιτικού κόμματος, σε μια χώρα η οποία ελευθερώθηκε από τους κλέφτες και τους αρματολούς και έχει μάθει να λατρεύει αυτούς τους ανθρώπους, δεν πρέπει να μετατρέψεις αυτούς τους πολιτικούς σχηματισμούς σε διωκόμενους. Πρέπει να τους έχεις στην αφάνεια.

«Όταν πάνε να κάνουν συσσίτια στο σύνταγμα το μαθαίνουν χίλια άτομα. Αν το απαγορεύσεις το μαθαίνουν 10.000.000 κόσμος. Εδώ δεν είναι Δανία τους είχα πει. Δεν πιάνουν αυτά», είπε.

«Αυτός ήθελε συγκεκριμένα να μου πει, να παρέμβω εγώ στην εισαγγελία. Αυτά όλα μπαίνουν στη διαδικασία που περιέγραψα πριν. Δεν ξέρω τι άλλα έχω πει. Δεν θυμάμαι. Ότι και να έχω πει, είναι στον ίδιο καμβά. Εξυπηρετούσε έναν σκοπό», τόνισε σχετικά με την επίσκεψη Κασιδιάρη στο γραφείο του.

«Το σκέφτηκα ότι μπορεί να με γράφουν γιατί αυτό είναι το ποιόν των ανθρώπων. Δεν θυμάμαι αν έχω συναντηθεί με άλλους. Έχω συναντηθεί με δεκάδες από αυτούς στον διάδρομο όρθιος. Τα γραφεία μας είναι απέναντι. Έχω συναντηθεί πολλές φορές με πολλούς από αυτούς στα γραφεία μου. Και για να μου πουν ότι αυτή η τροπολογία δεν περνάει, η άλλη τροπολογία δεν είναι σωστή», τόνισε.

«Τότε που υπήρχε αυτή η ιστορία της ΕΡΤ ήρθε στο γραφείο μου ο κ. Τσούκαλης για να συζητήσουμε για την έξοδο της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, που έγινε. Θέλετε να οδηγήσετε τη χώρα σε εκλογές για να διπλασιάσει η Χρυσή Αυγή τις έδρες της; Το έλεγα στον Τσούκαλη σαν απευκταία εκδοχή. Αυτή η κουβέντα, έγινε εκείνη την ημέρα και ήταν επιθετική προς τον Τσούκαλη. Η αριστερά θέλει να ευνοήσει εμμέσως πλην σαφώς τη Χρυσή Αυγή;», τόνισε σχετικά με τα όσα υποστήριξε χθες ο Φώτης Κουβέλης.

«Εγώ παραιτήθηκα αμέσως. Δεν έχω διαβάσει εφημερίδες. Δεν έχω μιλήσει καθόλου με τον πρωθυπουργό. Όταν τελείωσε το περιστατικό, πήρα στο Μαξίμου τον Σταμάτη και τον Μπούρα και τους είπα, έρχομαι εκεί για παραίτηση», απάντησε σχετικά με το αν παραιτήθηκε η αποπέμφθηκε.

«Υπήρχαν συγκεκριμένες τροπολογίες τις οποίες και εκείνοι θα ψήφιζαν. Εμένα δεν μου άρεσε αυτό το πράγμα. Τις πιο πολλές φορές αυτοβούλως έρχονταν. Μιλάμε για έναν χρόνο πίσω. Θυμάμαι αυτά που πρέπει να θυμάμαι. Αυτά που δεν πρέπει δεν τα θυμάμαι», τόνισε ενώ πρόσθεσε ότι έχει συναντήσει και τον Νίκο Μιχαλολιάκο:

«Με τον Μιχαλολιάκο έχω συναντηθεί και στον διάδρομο και στο γραφείο είχε έρθει γιατί του είχαν αφαιρέσει τους αστυνομικούς».

Σε ερώτηση για το αν μπορεί να δει το φως της δημοσιότητας και συνομιλία του με τους υπουργούς, Δένδια και Αθανασίου, είπε:

«Αυτές οι συνομιλίες με τους υπουργούς γίνονται μέσω τριψηφίων τηλεφώνων. Συνομιλίες μέσω τριψηφίων τηλεφώνων που να λέω εγώ στον Αθανασίου για την δικαιοσύνη; Ο Αθανασίου τα ξέρει χίλιες φορές καλύτερα από μένα».

«Δεν υπάρχει κανένας καφές με τον κ. Παππά. Είχε έρθει και αυτός στο γραφείο διαμαρτυρόμενος για το θέμα των αστυνομικών», τόνισε.

«Υπάρχει μια πολιτικής φύσεως διείσδυση του κόμματος αυτού σε χώρους οι οποίοι υπήρχαν παραδοσιακά στη συντηρητική παράταξη. Εγώ διείσδυσα και προσπάθησα να απεγκλωβίσω ψηφοφόρους που είχαν βρεθεί εκεί. Η προ 15 ημερών δήλωσή μου για τον αντικομμουνισμό είναι μια δήλωση που για τη Χρυσή Αυγή ήταν καταστροφική. Αυτό σαρώνει τα σωθικά της Χρυσής Αυγής γιατί εκεί ακριβώς στοχεύουν. Αυτό έκανα», σημείωσε χαρακτηριστικά για τις πρακτικές του.

«Εννοούσα ότι έχοντας αυτή την επαφή και καταλαβαίνοντας κινήσεις, μπορούσα να προγραμματίσω κινήσεις δικές μου προσωπικές. Έχοντας την πληροφόρηση αυτή μπορούσα να κάνω δικές μου κινήσεις όπως η δήλωση περί αντικομμουνισμού που σας είπα», σημείωσε.

«Ο πρωθυπουργός γνωρίζει και χαράσσει μια πολιτική γραμμή. Δεν κάθεται μετά να παρακολουθεί την κάθε λεπτομέρεια. Δεν έχω λόγω να ενημερώνω των πρωθυπουργό για κάθε λεπτομέρεια» και έφερε το παράδειγμα του κ. Κοσμίδη που χειρίστηκε το θέμα Οτσαλάν:

«Ο Κοσμίδης δεν χειρίστηκε το θέμα Οτσαλάν γιατί ο Σημίτης έλειπε; Δεν είναι η θέση που κάνει τον άνθρωπο, είναι ο άνθρωπος που κάνει τη θέση. Δεν θα βλέπω μόνο δοκίμια και ΦΕΚ να περνούν από μπροστά μου. Η διάθεσή μου ήταν καθαρή».

«Το υλικό αυτό επειδή είναι προϊόν υποκλοπής δεν χρησιμοποιείται. Το προϊόν αυτό, δικαστικά είναι μηδέν. Μισή ώρα μετά, εξήγησα τους λόγους για αυτά τα οποία έλεγα στον Κασιδιάρη και απεδείχθη. Τους είδα μετά στον διάδρομο και τους είπα ότι όλα αυτά που λέτε για συνομωσία δεν ισχύουν. Δεν ασχολήθηκαν ο Αθανασίου με τον Δένδια ούτε μπορούσαν να ασχοληθούν», είπε ακόμα ο κ. Μπαλτάκος, ενώ για τον γιό του ο οποίος αναζητείται από την αστυνομία, είπε:

«Δεν μπήκε στο γραφείο ο γιός μου. Στο διάδρομο έγινε το περιστατικό. Τα γραφεία είναι ακριβώς απέναντι, μας χωρίζει ένας διάδρομος. Είδε τους βουλευτές της ΧΑ να ανεβαίνουν από την ολομέλεια και τους είπε, που είναι ο Κασιδιάρης. Στη συνέχεια άρχισαν τα σπρωξίματα οι φωνές και τα λοιπά. Οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν κάνει όργια, Ο γιός μου είναι αξιωματικός ΟΥΚ. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι καθημερινοί. Έχουν κάποιο κώδικα τιμής».

«Γιατί αναζητείται ο γιός μου. Είναι στη διαδικασία του αυτοφώρου μου λέτε. Ο οιοσδήποτε είναι στη διαδικασία του αυτοφώρου επιλέγει αν θα παρουσιαστεί ή αν θα παρουσιαστεί μετά όταν τελειώσει το αυτόφωρο. Δεν έχω καμία επαφή μαζί του, δεν ξέρω που είναι. Είναι αυτεξούσιος είναι αξιωματικός δεν μπορώ να τον βρω καν», σημείωσε.


Διαβάστε επίσης: VIDEO: Μπαλτάκος αδειάζει κυβέρνηση

εμφάνιση σχολίων