0
1
σχόλια
226
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Το κόμμα-κλώνος της Χρυσής Αυγής στον Άρειο πάγο

PRESS
6 Φεβρουαρίου 2014
Με ελάχιστες αλλαγές κατατέθηκε το καταστατικό της Χρυσής Αυγής την Τρίτη στον Άρειο Πάγο, με σκοπό να ιδρυθεί το κόμμα-κλώνος, που είχε προαναγγείλει ο Η. Κασιδιάρης , «Εθνική Αυγή». Το νέο καταστατικό προσπαθεί να ξεπλύνει το «εγκληματική» από προσδιορισμό της νεοναζιστικής οργάνωσης, ενώ αφαιρεί και εισάγει νέους όρους με σκοπό να γίνει πιο «φιλικό» στον ψηφοφόρο. Η Εθνική Αυγή θα κατέβει στις εκλογές μόνο εάν αποκλεισθεί από την διαδικασία η Χρυσή Αυγή.

Τα καταστατικά των δύο οργανώσεων ελάχιστα διαφέρουν: για παράδειγμα, αλλάζει το σήμα. Ακόμη, έχουν απαλειφθεί οι λέξεις «πυρήνες», που θα παρέπεμπαν στην έκνομη δράση της ΧΑ, και «λαθρομετανάστες», που θα έδειχναν τον ρατσιστικό προσανατολισμό τους.

Έτσι, οι «Ιδεολογικές Αρχές του Κόμματος» περιγράφονται ως εξής: «Το πολιτικό κόμμα Εθνική Αυγή είναι ένα κίνημα με χαρακτήρα λαϊκό, με πίστη στην εθνική ανεξαρτησία, στην ευημερία της πατρίδας μας, στην αξιοκρατία, στην κοινωνική Δικαιοσύνη και στην ιδεολογία του Εθνικισμού».

Αντίθετα, στο καταστατικό της η Χρυσή Αυγή πρέσβευε επιπλέον ότι «βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στο Εθνοκτόνο Μνημόνιο, καθώς και ενάντια στην πληθυσμιακή αλλοίωση με τα εκατομμύρια λαθρομετανάστες, και τη διάλυση της Ελληνικής κοινωνίας, την οποία συστηματικά προωθούν τα κόμματα του κατεστημένου και της λεγόμενης αριστεράς».

Επιπλέον, από το καταστατικό του νέου κόμματος έχει διαγραφεί το άρθρο που υπήρχε σε εκείνο της Χρυσής Αυγής και αφορούσε ουσιαστικά τη διοργάνωση και διανομή συσσιτίων από μέλη του κόμματος αποκλειστικά και μόνο σε Έλληνες.

Via: tvxs.gr

εμφάνιση σχολίων