0
1
σχόλια
343
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Οι άνδρες μεταλλάσσονται λόγω κρίσης, δηλαδή ανεργίας και άγχους, σύμφωνα με νέα έρευνα

DOC TV
24 Μαΐου 2013
Το μνημόνιο έχει αλλάξει την ψυχοσύνθεση του έλληνα, ο οποίος μέσα σε λίγα χρόνια έχει μεταβληθεί σε βίαιο άνδρα που κακοποιεί τη σύντροφό του. Η οικονομική κρίση τον κάνει να νιώθει ευνουχισμένος, να μην έχει διάθεση για σεξ και να βγάζει άγρια και βίαιη συμπεριφορά.

Το 30% των ελληνίδων έχει πέσει θύμα ξυλοδαρμού, ενώ τον τελευταίο χρόνο εν μέσω κρίσης, πολύ περισσότερες γυναίκες βιώνουν αυτήν την κατάσταση.

Μια νέα έρευνα αποκαλύπτει τα κακά μαντάτα στις σχέσεις των ζευγαριών, αφού τα κρούσματα βίας με θύματα κυρίως τις γυναίκες αυξήθηκαν κατά 47% τον τελευταίο χρόνο λόγω άγχους και ανεργίας, ενώ το σεξ μειώθηκε κατά 34%.

Η έρευνα αφορά στο μεγαλύτερο ποσοστό της κυρίως άνδρες που βρίσκονται κοντά στα 40 και που έχουν μείνει άνεργοι τον τελευταίο καιρό ή βιώνουν αυξημένο εργασιακό στρες λόγω χαμηλού εισοδήματος ή της προοπτικής μιας απόλυσης.

Η όρεξη για σεξ μειώνεται, ενώ πολλοί από αυτούς ξεσπάνε στις συντρόφους τους με κάθε είδος βίας: λεκτική (72%), οικονομικός εκβιασμός (59%), σεξουαλική ταπείνωση (55%), ξυλοδαρμός (23%), πρόκληση τραυμάτων (8%), ενώ οι βιασμοί μέσα στο ζευγάρι ή στην οικογένεια αγγίζουν το ποσοστό του 18%.

Σκιαγραφώντας το προφίλ του έλληνα με τις ακραίες συμπεριφορές, οι ερευνητές βρήκαν τα εξής ποσοστά: 44% άνεργοι, 39% σε κακή οικονομική κατάσταση, 17% οικονομικά εύρωστοι. 6 στους 10 διακατέχονται από ανασφάλεια, το 50% υποφέρουν από θυμό, ένας στους τρεις από απογοήτευση, ενώ από φόβο 2 στους 10. Μόνο το 7% νιώθουν ελπίδα.

Η έρευνα διενεργήθηκε από την Εταιρεία Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας και το Ανδρολογικό Ινστιτούτο, μέσα από τηλεφωνικές απαντήσεις 600 ανδρών και 400 γυναικών.

«Διαπιστώνουμε ότι η σεξουαλική βία, σε συνδυασμό με τη σεξουαλική ανικανότητα, βρίσκεται σε κατακόρυφη αύξηση. Η οικονομική κρίση γίνεται αυτόματα κοινωνική και πολιτιστική, χτυπώντας κυρίως το ανδρικό φύλο που έχει ταυτίσει τη ρώμη, το χρήμα και το σεξ σαν απόλυτες δυνάμεις της αρρενωπότητας. Τα παραδείγματα που αξιολογήσαμε ως “ηχηρά και ανησυχητικά” επιβεβαιώνουν το φόβο ότι στη χώρα μας έχουν ξυπνήσει πρωτόγονα ένστικτα ταπείνωσης, μέσα από σεξουαλικά υπονοούμενα, αλλά και ναζιστικές συμπεριφορές εξόντωσης» δήλωσε ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, στο iatropedia.gr.
 
εμφάνιση σχολίων