1
5
σχόλια
212
λέξεις
VIDEO

Μulti media ονειρικό τοπίο με τη συμμετοχή επισκεπτών και περιστεριών

ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
2 Μαΐου 2013
To Event of a Thread είναι ένα εκπληκτικό Installation μεγάλης κλίμακας, στο οποίο οι επισκέπτες έχουν πλήρη συμμετοχή, όχι σαν να βοηθούν απλώς να δημιουργηθεί μια δράση, αλλά ως μέρος μιας εικαστικότητας που αναπνέει μαζί τους.

Το επίκεντρο της εγκατάστασης είναι μια τεράστια κουρτίνα από ύφασμα που απλώνεται σε όλο το πλάτος της αίθουσας και μια σειρά από κούνιες στη διάθεση του κοινού, οι οποίες είναι δεμένες με την κουρτίνα μέσω ενός περίπλοκου συστήματος. Οι κούνιες προκαλούν την κίνηση της κουρτίνας, που μοιάζει με ονειρικό κύμα από ανάλαφρο ύφασμα.

Υπάρχουν πολλά περισσότερα που συνοδεύουν την εγκατάσταση, εμπλουτίζοντάς την με ήχο και κίνηση: φωνητικές performances κάθε απόγευμα, σμήνη περιστεριών που απελευθερώνονται, αναγνώστες που κάθονται σε ζεν ξύλινα τραπέζια, διαβάζοντας λογοτεχνία στους παρευρισκόμενους -αλλά και στα περιστέρια. Κάθε φωνητική performance της ημέρας ηχογραφείται και παρουσιάζεται την επόμενη μέρα στην έκθεση.


Το έργο συνδυάζει το εφήμερο με το διαχρονικό αλλά και την αίσθηση της αφής, πράγμα που συνήθως παραμελείται σε ανάλογα έργα. Παρουσιάστηκε στο Wade Thomson Grill Hall στο Park Avenue Armory.

Η Anne Hamilton είναι visual artist, γνωστή διεθνώς για την αισθητική που περιβάλλει τις μεγάλης κλίμακας multi-media εγκαταστάσεις της, συνδυάζοντας ύφασμα, κείμενα προφορικά και γραπτά, ζώα και ανθρώπους, συστολή ή κίνηση σε ένα ποιητικό και ονειρικό αποτέλεσμα.εμφάνιση σχολίων