0
13
σχόλια
401
λέξεις
ΖΗΝ

Η παρέα από το Χειροτέχνικα μας δείχνει πώς θα φτιάξουμε μια τσάντα για κολατσιό. Μπορείτε να την κερδίσετε στέλνοντας μέιλ

DOC TV
15 Ιανουαρίου 2013
Βήμα 1: Θα χρειαστείτε ένα κομμάτι πλαστικοποιημένο ύφασμα 0,40×1,50 μέτρο και 2 τρουκς για κούμπωμα. Από το ύφασμα, κόψτε ένα κομμάτι 0,40×0,75 για την τσάντα και άλλα δύο 0,40×0,12 για τα χερούλια.
Βήμα 2: Πάρτε το μεγάλο κομμάτι και διπλώστε τη μεγάλη διάσταση προς τα πάνω. Οι καλές πλευρές του υφάσματος πρέπει να είναι αντικριστά. Ράψτε την αριστερή και τη δεξιά πλευρά.
Βήμα 3: Σημειώστε 9 εκατοστά από τη ραφή που μόλις κάνατε προς το εσωτερικό της τσάντας. Κάντε το ίδιο και από την άλλη πλευρά.
Βήμα 4: Κάντε τη γωνίτσα της τσάντας μύτη και πατικώστε την ώστε η ραφή της οριζόντιας πλευράς και το δίπλωμα της κάθετης να είναι παράλληλα. Με ένα μαρκαδόρο σημειώστε μια κάθετη γραμμή στο δίπλωμα. Κάντε το ίδιο και από την άλλη πλευρά.

Βήμα 5: Ράψτε τις 2 γραμμές που σημειώσατε. Όπως θα δείτε, αυτό δημιουργεί μια βάση στην τσάντα.
Βήμα 6: Γυρίστε την τσάντα ώστε η καλή πλευρά του υφάσματος να είναι απέξω. Διπλώστε το τελείωμα της τσάντας προς τα μέσα και στερεώστε με τσιμπιδάκια. Μη χρησιμοποιήσετε καρφίτσες, γιατί η τρύπα που θα αφήσουν στο ύφασμα θα φαίνεται, αφού είναι πλαστικοποιημένο.
Βήμα 7: Ήρθε η ώρα να φτιάξετε τα χερούλια. Πάρτε το ένα κομμάτι και διπλώστε τη μικρή διάσταση στη μέση. Πιέστε τη δίπλωση καλά με τα δάχτυλα για να κάτσει. Πάρτε το μισό κομμάτι και ξαναδιπλώστε το προς τα μέσα. Και πάλι χρησιμοποιήστε τα δάχτυλα για να σταθεροποιήσετε τη δίπλωση. Κάντε το ίδιο και από την άλλη πλευρά.
Βήμα 8: Ράψτε τις άκρες των 2 χερουλιών.
Βήμα 9: Διπλώστε το χερούλι ώστε να σχηματίσει ένα Π 15 εκατοστών.
Βήμα 10: Απλώστε την τσάντα και με τη βοήθεια ενός χάρακα, στερεώστε με τσιμπιδάκια το χερούλι στη μέση της τσάντας. Γυρίστε την τσάντα και κάντε το ίδιο και στην άλλη πλευρά.
Βήμα 11: Προαιρετικά τοποθετείτε 2 τρουκς για κούμπωμα πάνω στα χερούλια.
Βήμα 12: Αν θέλετε η βάση της τσάντας να είναι πιο σκληρή, πάρτε ένα κομμάτι χαρτόνι, ράψτε πάνω του πλαστικοποιημένο ύφασμα και τοποθετήστε το στον πάτο της τσάντας.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Το 2ήμερο φεστιβάλ Χειροτέχνικα 2013 μας χαρίζει την τσάντα που έφτιαξε. Μπορείτε να στείλετε μέιλ στο [email protected] με το ονοματεπώνυμό σας μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής 18.01. Θα ειδοποιηθείτε με μέιλ και θα παραλάβετε την τσάντα από το φεστιβάλ στο Hub. Μπορείτε επίσης να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό για τα άλλα δώρα του Χειροτέκνικα εδώ.

εμφάνιση σχολίων