0
1
σχόλια
165
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Κίνημα Πολιτών προσπαθεί ιντερνετικά να καταγράψει περιστατικά διαφθοράς

DOC TV
8 Οκτωβρίου 2012
Το Τελεία & Παύλα φτιάχτηκε για να δημοσιοποιήσει την ιστορία κάθε πολίτη που βρέθηκε αντιμέτωπος με κρούσματα διαφθοράς όταν προσπάθησε να συνδιαλλαγεί με κρατικούς φορείς και δημόσιες υπηρεσίες.

Μέσα σε ελάχιστες μέρες στο ελληνικό διαδίκτυο  έχουν ήδη περάσει από τη σελίδα του χιλιάδες μοναδικοί επισκέπτες. Πρόκειται για ένα νέο Κίνημα Πολιτών, με εμπνευστή τον πρώην γενικό γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, Διομήδη Σπινέλλη (παραιτήθηκε πριν από έναν περίπου χρόνο).

Όταν οι αναφορές κρουσμάτων διαφθοράς για ένα συγκεκριμένο οργανισμό συσσωρεύονται, το όνομά του θα δημοσιοποιείται -και για άσκηση πίεσης, αλλά και για να ξέρει κι ο κάθε πολίτης τι πρόκειται να αντιμετωπίσει. Φυσικά σημασία έχουν και οι «θετικές» εμπειρίες, από συναλλαγές με οργανισμούς και υπηρεσίες που λειτουργούν χωρίς φακελάκια και γρηγορόσημα, και αξίζει να καταγραφούν -και να επιβραβευθούν έστω κατ’ αυτό τον τρόπο.

Στόχος πάντως είναι να αποτυπώσει το μέγεθος της διαφθοράς, να ασκήσει πίεση στο κράτος και τελικά να αποκτήσουμε δύναμη απέναντι σε μια διαφθορά που «έχει συστημικό χαρακτήρα».
 

εμφάνιση σχολίων