Ακούγεται ωραία σαν εξαγγελία αν βάλεις μπροστά το 1 δις: 4 αιολικά πάρκα γιγαντιαίων διαστάσεων θα φτιαχτούν από την Amazon στην Ελλάδα. Μιλάμε για πράσινες μπίζνες ύψους 1 δις, με συγχρηματοδότηση από την Εθνική Τράπεζα και το Ταμείο Ανάκαμψης.
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης, σχολίασε μάλιστα ότι η Amazon το χειρίστηκε έξυπνα με τις τοπικές κοινωνίες, γιατί έδωσε χρήμα προτού ξεκινήσουν τα έργα -σα να λέμε ώστε να κάτσουν ήσυχα οι ντόπιοι και να μην διεκδικήσουν το συμφέρον του τόπου τους.
Μιλάμε για φιλοδωρήματα που θεωρούν πως μπαλώνουν τις μεγάλες καταστροφές που θα προκληθούν στη φύση αλλά και στο βιοτικό επίπεδο. Βαπτίζονται δε εξευτελιστικά «επενδύσεις», «δωρεές» και «αναβαθμίσεις»:
Δείτε εδώ: «Αναβάθμιση των οδικών δικτύων σε δασικές περιοχές» (αυτών που θα ανοίξουν για να περάσουν τα αιολικά), «δημιουργία χώρων αναψυχής και μονοπατιών περιπάτου που βελτιώνουν την πρόσβαση της τοπικής κοινωνίας στο δάσος» (δρομάκια για βοσκούς) και «προγράμματα βιοποικιλότητας» (;)
Διάφορα φιλανθρωπικά ρέστα για γαριδάκια, τύπου ένα εκατομμύριο, δίνονται για «επενδύσεις στην τοπική κοινότητα, αναβάθμιση υποδομών, δωρεές σε σχολεία, υποστήριξη της τοπικής γεωργίας και των παραγωγών».
Η ελληνική κυβέρνηση δίνει γη και ύδωρ από την Νάουσα μέχρι τη Νάξο. Μιλάμε για δύο αιολικά «πάρκα» στο Βέρμιο, σε Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και άλλα δύο σε Μεσοκορφή και Κούκουρα στην Πελοπόννησο. Κερασάκι κι ένα πρόγραμμα στη Νάξο, για την μετατροπή της σε έξυπνο νησί. Τα ευρωπαϊκά λόμπι και χόμπι της πράσινης ενέργειας.
Διαβάστε επίσης:
11 οργανώσεις απορρίπτουν το νομοσχέδιο για τον Τουρισμό
Ακολουθήστε μας στο Instagram και στο Facebook για να βλέπετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν