0
1
σχόλια
332
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
ΕΡΕΥΝΑ - Προηγούνται οι Πράσινοι και όσο πάμε πιο δεξιά τόσο η αποτελεσματικότητα πέφτει…
 
DOCTV.GR | UNSPLASH
7 Ιουνίου 2024
Η WWF έδωσε προεκλογικά στην δημοσιότητα αυτήν την χρήσιμη έρευνα. Προηγούνται οι Πράσινοι και όσο πάμε πιο δεξιά τόσο η αποτελεσματικότητα πέφτει…

«Τα τελευταία πέντε χρόνια, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αντιμετώπισε τις δίδυμες κρίσεις της απώλειας της βιοποικιλότητας και της κλιματικής αλλαγής, οι οποίες αποτελούν σοβαρές απειλές για την ευημερία και το μέλλον μας.

Ωστόσο, η έρευνά μας αποκαλύπτει μια σκοτεινή πραγματικότητα: απλώς μια μειοψηφία ευρωβουλευτών κατά τη διάρκεια της θητείας 2019-2024 έχουν ενεργήσει πραγματικά ως «προστάτες» του πλανήτη μας και της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας. Η πλειονότητα των ευρωβουλευτών έχει αναλάβει ρόλους είτε «Αναβλητικών» ή «Προϊστορικών στοχαστών», εμποδίζοντας την ουσιαστική πρόοδο. Πολλοί απέτυχαν εντελώς να αντιμετωπίσουν τις επείγουσες κρίσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη.

Σε συνεργασία με το BirdLife Europe, το Climate Action Network (CAN) Europe, το European Environmental Bureau και το Transport & Environment, έχουμε αναλύσει σχολαστικά τα αρχεία ψηφοφορίας των ευρωβουλευτών τα τελευταία πέντε χρόνια.

Οι επιδόσεις των πολιτικών κομμάτων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά την περίοδο 2019-2024 αξιολογήθηκαν σε ψηφοφορίες 30 νόμων της ΕΕ, χωρισμένες σε κλιματικά ουδέτερη και κοινωνικά δίκαιη μετάβαση, θετικότητα στη φύση μηδενική ρύπανση και κυκλική οικονομία.

Στόχος μας είναι να σας βοηθήσουμε να ψηφίσετε ενημερωμένα στις επερχόμενες εκλογές της ΕΕ για τους ανθρώπους και τη φύση. Απαιτώντας μεγαλύτερη φιλοδοξία και αναγκάζοντας τους ευρωβουλευτές να λογοδοτήσουν, μπορείτε να συμβάλετε στην καθοδήγηση της ΕΕ προς ένα πιο βιώσιμο και ανθεκτικό μέλλον.

Χρησιμοποιήστε το παρακάτω διαδραστικό εργαλείο για να λάβετε μια επισκόπηση της εκλογικής απόδοσης των εθνικών σας πολιτικών κομμάτων και των Ευρωπαϊκών Κοινοβουλευτικών Ομάδων.

Τα αποτελέσματα της ανάλυσής μας είναι επίσης διαθέσιμα σε αυτήν την έκθεση»

Αυτή είναι η βαθμολογία που έδωσε η WWF στις οικογένειες των κομμάτων στο Ευρωκοινοβούλιο:
Πράσινοι/Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία: 92 /100
Αριστερά : 84 /100
Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών: 70 /100
Ανανεώστε την Ευρώπη: 56 /100
Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα: 25 /100
Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές: 10/100​
Ταυτότητα και Δημοκρατία : 6 /100Ακολουθήστε μας στο Instagram και στο Fb για να βλέπετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν


Διαβάστε επίσης:
ΕΡΕΥΝΑ: Οι βιομηχανίες που ρυπαίνουν την Ελλάδα
Η Ελλάδα στην κορυφή του υπερτουρισμού
Εκεί που βάζουν stop στο «άναρχο χάος» του τουρισμού
εμφάνιση σχολίων