0
1
σχόλια
820
λέξεις
ΖΗΝ
Στις 24 Απριλίου και στις 26 Ιουνίου, το Ίδρυμα Ωνάση μας δίνει ραντεβού προκειμένου να ενημερωθούμε για την δωρεά οργάνων και τις μεταμοσχεύσεις
 
DOCTV.GR
29 Φεβρουαρίου 2024
Το νέο ενημερωτικό πρόγραμμα για τη δωρεά οργάνων και τις μεταμοσχεύσεις, που πραγματοποιείται από τον Ελληνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων και το Ίδρυμα Ωνάση, ολοκλήρωσε έναν χρόνο επιτυχημένης δράσης και προσφοράς, προσελκύοντας περισσότερους από 1.200 συμμετέχοντες στα τρία πρώτα διαδικτυακά σεμινάρια.

Το ραντεβού ζωής των Organmeetings δίνεται τρεις φορές τον χρόνο. Η αρχή έγινε το 2023, με περισσότερους από 1.200 συμμετέχοντες να αποδεικνύονται εξαιρετικά συνεπείς σε αυτό.

Τον Μάρτιο, τον Μάιο και τον Δεκέμβριο του 2023, εργαζόμενοι από μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις, μέλη φορέων και συλλόγων με κοινωνική προσφορά και εργαζόμενοι σε οργανισμούς και μονάδες υγείας προστέθηκαν στη μεγάλη ενημερωτική αλυσίδα των Organmeetings, παρακολουθώντας κάποιο από τα τρία διαδικτυακά σεμινάρια που υλοποιήθηκαν.

Εύλογες απορίες και στερεότυπα                     

Ποιος θα μπορούσε να δωρίσει όργανα προς μεταμόσχευση; Τι είναι ο εγκεφαλικός θάνατος και γιατί διαφέρει από το κώμα; Πώς επιλέγονται οι κατάλληλοι λήπτες για κάθε όργανο και πώς αυτό γίνεται με τρόπο δίκαιο; Πώς μπορώ να αποκτήσω την κάρτα δωρητή οργάνων; Τι είναι το εμπόριο οργάνων και γιατί δεν συμβαίνει στην Ελλάδα και την Ευρώπη; Εύλογες απορίες που προκύπτουν όταν ξεκινά μια συζήτηση για τη δωρεά οργάνων, αλλά και στερεότυπα που εξακολουθούν να αναπαράγονται εσφαλμένα, γίνονται αντικείμενο μιας διαφωτιστικής παρουσίασης και βρίσκουν τις απαντήσεις τους μέσα από τα σεμινάρια των Organmeetings.

Το ενημερωτικό πρόγραμμα, που υλοποιείται από τον Ελληνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) και το Ίδρυμα Ωνάση, με την υποστήριξη του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου (ΩΚΚ), ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία τον πρώτο χρόνο της δυναμικής του παρουσίας και τώρα συνεχίζει το ίδιο δυνατά και το 2024.

Οι δύο ημερομηνίες των σεμιναρίων για το 2024 είναι οι: Τετάρτη 24 Απριλίου (15:00) και Τετάρτη 26 Ιουνίου (15:00). Κάθε διαδικτυακή συνάντηση θα έχει διάρκεια περίπου μιάμιση ώρα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα συμμετοχής εδώ.

Τη φόρμα μπορούν να συμπληρώσουν μόνο στελέχη που έχουν τη δυνατότητα να οργανώσουν συλλογικές δράσεις, όπως είναι η ενεργοποίηση της συμμετοχής εργαζομένων/μελών, βάσει του ρόλου και της ιδιότητάς τους (για παράδειγμα, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού, Διευθυντής Marketing, Πρόεδρος ή Γραμματέας Συλλόγου κ.λπ.).

Εταιρείες και Επιχειρήσεις που θα ήθελαν να συνδέσουν τη CSR πολιτική τους με την ενημέρωση γύρω από τη δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων, Μέσα Ενημέρωσης, Φορείς, Ιδιωτικοί ή Δημόσιοι Οργανισμοί, Σύλλογοι με κοινωνικό έργο μπορούν τώρα να συμμετάσχουν στα Organmeetings, εκεί όπου η γνώση και η ενημέρωση συναντούν τη δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

Ο πρώτος οδηγός στην Ελλάδα για δωρεά και μεταμόσχευση                

Η κινητήρια δύναμη που ενεργοποιεί τα Organmeetings δεν είναι άλλη από την ανάδειξη της σπουδαιότητας που έχει η σωστή εκπαίδευση και ενημέρωση για το εξαιρετικά κρίσιμο ζήτημα των μεταμοσχεύσεων και της δωρεάς οργάνων. Ένα θέμα που μας αφορά άμεσα όλες και όλους. Για αυτό τον σκοπό δημιουργήθηκε παράλληλα ο πρώτος οδηγός στην Ελλάδα για τη δωρεά και τη μεταμόσχευση οργάνων, τον οποίο μπορείτε να «ξεφυλλίσετε» μέσω του παρακάτω link

Οι εταιρείες, οι φορείς κ.λπ., που συμμετέχουν στα Organmeetings, πιστοποιούνται από τον Ελληνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, περιλαμβάνονται στην επίσημη λίστα των υποστηρικτών και συμμάχων αυτής της εκστρατείας ενημέρωσης, ενώ τους αποστέλλονται και αναμνηστικά για να τα μοιραστούν με όσους έχουν παρακολουθήσει το πρόγραμμα. Η πιστοποίηση έχει διάρκεια 2 χρόνια. Τους πολύτιμους κρίκους στην αλυσίδα ζωής για το 2023/2024 μπορείτε να τους βρείτε εδώ

Τους ευχαριστούμε θερμά και ελπίζουμε να συνεχίσουν και στο μέλλον να στηρίζουν τη μεγάλη εθνική προσπάθεια για ανάπτυξη της δωρεάς οργάνων στην Ελλάδα. Για να έχουμε όλοι μας το δικαίωμα σε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε την αξία της δωρεάς οργάνων. Δεν είναι μόνο πράξη αλληλεγγύης για τον συνάνθρωπό μας, είναι κυρίως στάση ζωής που, αν την υιοθετήσουμε όλοι, τότε το όφελος θα επιστρέψει σε εμάς, στους συγγενείς μας και στα οικεία μας πρόσωπα.

Ερωτήσεις και απαντήσεις για το πρόγραμμα Organmeetings:
1. Υπάρχει κάποιο αριθμητικό όριο εργαζομένων ή μελών για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα; Όχι, δεν υπάρχει περιορισμός ούτε ως προς τον ελάχιστο ούτε ως προς τον μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων. Μπορεί, για παράδειγμα, μια εταιρεία να συμμετάσχει με 100 ή με 10 εργαζομένους ή ένας σύλλογος με 3 ή 40 μέλη. Ωστόσο, η συμμετοχή στη δράση θα πρέπει να είναι συλλογική και όχι ατομική, από ένα και μόνο πρόσωπο. Η πιστοποίηση θα ισχύει και θα αποδίδεται ακόμα και με την ελάχιστη συμμετοχή.

2. Τα σεμινάρια είναι μόνο διαδικτυακά ή μπορούν να πραγματοποιηθούν και στην έδρα κάθε φορέα, εταιρείας κ.λπ.; Είναι μόνο διαδικτυακά. Στόχος είναι οι φορείς, οι σύλλογοι, οι εταιρείες κ.λπ. να ενώσουν τις δυνάμεις τους μέσα από το διαδίκτυο, δημιουργώντας μια μεγάλη αλυσίδα ελπίδας και αλληλεγγύης.

3. Μπορεί να συμμετάσχει στα σεμινάρια μια εταιρεία ή ένας φορέας και για δεύτερη φορά, με νέο αριθμό εργαζομένων/μελών; Φυσικά, με τον όρο να έχει ολοκληρωθεί η πρώτη συμμετοχή στο σεμινάριο.

Organmeetings: Διαδικτυακά σεμινάρια στις 24 Απριλίου και στις 26 Ιουνίου από τον Ελληνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων και το Ίδρυμα Ωνάση

 
Ακολουθήστε μας στο Instagram και στο Fb για να βλέπετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν


Διαβάστε επίσης:
Λένα Πλάτωνος: «Παραδοξιακά» και αισθησιακά
Onassis Education: 7 νέα εκπαιδευτικά προγράμματα
Το κοσμογυρισμένο One Song, μια χορογραφημένη συναυλία κι ένα πάρτι
εμφάνιση σχολίων