0
1
σχόλια
326
λέξεις
ΖΗΝ
Τι λένε οι ειδικοί και οι σχετικές έρευνες για τους εσωτερικούς χώρους, τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι
 
DOCTV.GR | UNSPLASH
23 Ιανουαρίου 2024
Ποια είναι η σωστή θερμοκρασία που πρέπει να βρίσκεται το σπίτι μας; Μια γρήγορη και γενική απάντηση είναι μεταξύ 18-22 βαθμών Κελσίου και λίγο πιο χαμηλά στη διάρκεια της νύχτας. Αναλυτικά για κάθε χώρο του σπιτιού τι ισχύει;

Τι λένε οι ερευνητές: Σύμφωνα με την Υπηρεσία Περιβάλλοντος και Διαχείρισης Ενέργειας ή αλλιώς ADEME, οι κατάλληλη θερμοκρασία που πρέπει να έχουν οι χώροι που περνάμε την περισσότερη ώρα, πχ. το σαλόνι και το παιδικό δωμάτιο είναι 19 βαθμοί Κελσίου.

Στο χώρο του ύπνου η θερμοκρασία πρέπει να μειωθεί στους 17 βαθμούς, ενώ κατά τη διάρκεια του ντους πιθανόν να θέλουμε λίγο περισσότερη ζέστη, οπότε μια ιδανική θερμοκρασία θα ήταν οι 22 βαθμοί. Το Αμερικανικό Κέντρο Ύπνου, με επικεφαλής της σχετικής έρευνας την Rachel Salas, αναφέρουν πως η ιδανική θερμοκρασία δωματίου για έναν σωστό ύπνο είναι μεταξύ 18 και 21 βαθμούς.

Το Ίδρυμα για τη Βρεφική Θνησιμότητα στη Μ. Βρετανία προτείνει ο χώρος ύπνου των μωρών να έχει μέση θερμοκρασία 18 βαθμούς.

Τέλος, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Lawrence Berkeley National Laboratory των Ηνωμένων Πολιτειών, αφού συγκέντρωσαν στοιχεία από 24 διαφορετικές μελέτες, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ιδανική θερμοκρασία που πρέπει να έχει ο χώρος εργασίας είναι μεταξύ 20 και 23 βαθμών.

Πολύ σημαντικό παράγοντα παίζει και η ξηρασία και η υγρασία ενός χώρου           

Άλλοι παράγοντες: Η θερμοκρασία όμως δεν είναι το μόνο που πρέπει να προσέξουμε σε ένα χώρο. Πολύ σημαντικό παράγοντα παίζει και η ξηρασία – υγρασία που εμφανίζεται. Για το λόγο αυτό πρέπει να προσέξουμε πολύ τις συσκευές που θα χρησιμοποιήσουμε για τη θέρμανσή μας, καθώς μερικές από αυτές μπορεί να οδηγήσουν στη μεγάλη ξηρασία της ατμόσφαιρας. Η υγιεινότερη θέρμανση επιτυγχάνεται με τη χρήση καλοριφέρ αφού η θέρμανση με κλιματιστικά ξηραίνει τον αέρα και είναι υπεύθυνη για εκδήλωση αλλεργιών και λοιμώξεων του αναπνευστικού.


Διαβάστε επίσης:
Xοληστερίνη: Το σιωπηλό σύμπτωμα
Νέα έρευνα συνδέει καλή χοληστερίνη και άνοια!
ΕΡΕΥΝΑ: Η μοναξιά αυξάνει την εγωκεντρικότητα


 
εμφάνιση σχολίων