0
1
σχόλια
246
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ
«Μερικοί πετούν στον ουρανό με την τέχνη, άλλοι με τη θρησκεία οι περισσότεροι με τον έρωτα.»  -Τζούλιαν Μπαρνς
 
DOCTV.GR | UNSPLASH
7 Φεβρουαρίου 2024
Ζούμε στην επιφάνεια, στη γη, κι όμως γι’ αυτό οι βλέψεις μας είναι υψιπετείς. Ενώ σερνόμαστε στο έδαφος, απλώνουμε καμιά φορά το χέρι ψηλά φτάνοντας μέχρι τους θεούς. Μερικοί πετούν στον ουρανό με την τέχνη, άλλοι με τη θρησκεία οι περισσότεροι με τον έρωτα. Όταν όμως πετάς ψηλά, μπορεί και να τσακιστείς. Λίγες είναι οι ομαλές προσγειώσεις.

Μπορεί να βρεθείς να σκας στο έδαφος με ορμή που τσακίζει κόκαλα ή να σε παρασύρει ο σιδηρόδρομος σε ράγες ξένης χώρας. Κάθε ερωτική ιστορία είναι εν δυνάμει μια ιστορία ψυχικής οδύνης. Κι αν όχι στην αρχή, τότε αργότερα. Κι αν όχι για τον ένα, τότε για τον άλλο. Μερικές φορές και για τους δυο.

Τζούλιαν Μπαρνς, Τα τρία επίπεδα της ζωής. Εκδ. Μεταίχμιο. Ο Τζούλιαν Μπαρνς (1946) είναι Βρετανός συγγραφέας με διεθνή αναγνώριση. Σπούδασε νομικά και γαλλική φιλολογία στην Οξφόρδη. Το πρώτο του μυθιστόρημα, το Metroland, εκδόθηκε το 1980. Ο παπαγάλος του Φλoμπέρ απέσπασε λογοτεχνικά βραβεία στην Αγγλία, την Ιταλία και τη Γαλλία. Το 1986 η Ακαδημία Τεχνών και Γραμμάτων των ΗΠΑ τού απένειμε το βραβείο Ε.Μ. Φόρστερ. Το 1988 χρίστηκε ιππότης του Γαλλικού Τάγματος Τεχνών και Γραμμάτων. Το μυθιστόρημά του Άρθουρ & Τζoρτζ ήταν υποψήφιο για το βραβείο Booker 2005, όπως επίσης και Ο παπαγάλος του Φλoμπέρ το 1984 και το England, England το 1998. Στην τέταρτη υποψηφιότητά του για το ίδιο βραβείο, αναδείχθηκε νικητής για το μυθιστόρημά του με τίτλο Ένα κάποιο τέλος (2011). 


Διαβάστε επίσης:
Μπουκάι: Θέλω
Καραγιάννης: Συντροφικότητα
Κούντερα: Βάρος ή ελαφρότητα;
εμφάνιση σχολίων