0
1
σχόλια
456
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ
«Η ζωή θα ήταν τραγική, εάν δεν ήταν αστεία»
 
DOCTV.GR
8 Ιανουαρίου 2024
Χωρίς την ατέλεια, ούτε εσύ, ούτε εγώ θα υπήρχαμε.

Η ζωή θα ήταν τραγική, εάν δεν ήταν αστεία.

Πιστεύω ότι η εξωγήινη ζωή είναι συνηθισμένη στο σύμπαν, αν και η ευφυής ζωή όχι και τόσο. Κάποιοι λένε ότι δεν έχει ακόμη εμφανιστεί στον πλανήτη Γη.

Ευφυΐα είναι η ικανότητα να προσαρμόζεσαι στην αλλαγή.

Όσο δύσκολη και αν είναι η ζωή, πάντα υπάρχει κάτι καλό που μπορείς να κάνεις, κάτι καλό που μπορείς να πετύχεις.

Όχι μόνο ο Θεός παίζει ζάρια, αλλά μερικές φορές τα πετάει τόσο μακριά που δεν μπορούμε να δούμε τι έφερε.

Τι έκανε ο Θεός πριν από τη θεία δημιουργία;

Αν οι εξωγήινοι μας επισκεφτούν, το αποτέλεσμα θα είναι λίγο-πολύ όπως όταν ο Κολόμβος έφτασε στην Αμερική, πράγμα που δεν αποδείχθηκε και πολύ καλό για τους ιθαγενείς της.

Οι φυσικοί μας πόροι εξαντλούνται με ανησυχητικό ρυθμό. Δώσαμε στον πλανήτη μας το καταστροφικό δώρο της αλλαγής του κλίματος. Αυξημένες θερμοκρασίες, μείωση των πολικών πάγων, αποψίλωση των δασών και αποδεκάτισμα των ζωικών ειδών. Είμαστε μια αμαθής, αδιανόητη παρτίδα.

Ποτέ δεν ήμουν άριστος στο σχολείο, όμως οι συμμαθητές μου είχαν «δει» κάτι σε μένα, γιατί το ψευδώνυμό μου ήταν «Einstein».

Η αυτοματοποίηση των εργοστασίων έχει ήδη αποδεκατίσει θέσεις εργασίας στον κατασκευαστικό τομέα, και η άνοδος της τεχνητής νοημοσύνης είναι πιθανό να επεκτείνει αυτή την καταστροφή θέσεων εργασίας στις μεσαίες τάξεις. Το ίντερνετ επιτρέπει σε πολύ μικρές ομάδες ατόμων να βγάλουν τεράστια κέρδη, απασχολώντας ελάχιστα άτομα. Αυτό είναι αναπόφευκτο, αλλά επίσης και κοινωνικά καταστροφικό.

Η εξάπλωσή μας στο διάστημα θα αλλάξει τελείως το μέλλον της ανθρωπότητας. Ελπίζω ότι θα ενώσει τα ανταγωνιζόμενα κράτη προς ένα κοινό στόχο.

Τρέχουμε δίχως να υπάρχει χώρος και πλέον τα μόνα μέρη που μπορούμε και πρέπει να πάμε είναι άλλοι κόσμοι. Ήρθε η ώρα να εξερευνήσουμε άλλα ηλιακά συστήματα. Η εξάπλωση μπορεί να είναι το μόνο πράγμα που μας σώζει από εμάς. Είμαι πεπεισμένος ότι οι άνθρωποι πρέπει να εγκαταλείψουν τη Γη.

Ο στόχος μου είναι απλός. Είναι μια πλήρης κατανόηση του σύμπαντος, γιατί είναι όπως είναι και γιατί υπάρχει.


O Στήβεν Χώκινγκ (8 Ιανουαρίου 1942 – 14 Μαρτίου 2018) ήταν Βρετανός θεωρητικός φυσικός, κοσμολόγος, συγγραφέας και Διευθυντής Ερευνών στο Κέντρο Θεωρητικής Κοσμολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ. Ήταν ο πρώτος που εξέθεσε μια κοσμολογία που εξηγήθηκε από μια ένωση της γενικής θεωρίας της σχετικότητας και της κβαντικής μηχανικής. Συνέταξε σημαντικές εργασίες εκλαϊκευμένης επιστήμης. Το A Brief History of Time έμεινε στη λίστα με τα best-seller της Βρετανικής Sunday Times για 237 εβδομάδες. Ο Χώκινγκ έπασχε από τη νόσο του κινητικού νευρώνα (αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση). Ήταν σχεδόν εξ ολοκλήρου παράλυτος και επικοινωνούσε μέσω συσκευής παραγωγής ομιλίας. Παντρεύτηκε δύο φορές και απέκτησε τρία παιδιά. Το 2014 κυκλοφόρησε την αυτοβιογραφία του με τίτλο «Το χρονικό της ζωής μου». 

 
Διαβάστε επίσης:
VIDEO: Πώς γεννήθηκε ο κόσμος;
Χώκινγκ: Πριν το Σύμπαν υπήρχε...
Χώκινγκ: Η πιο επικίνδυνη περίοδος 
εμφάνιση σχολίων