0
1
σχόλια
306
λέξεις
TECH
Ο αστροφυσικός Στίβεν Χώκινγκ, στην τελευταία του μεγάλη συνέντευξη, εξηγεί τί πιστεύει πως υπήρχε πριν από το Big Bang;
 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
15 Μαρτίου 2018
6 Μαρτίου 2018, εκπομπή Star Talk στο National Geographic. Ο Χώκινγκ υποστηρίζει πως πριν το Big Bang φαινομενικά δεν υπήρχε απολύτως τίποτα, αλλά στην πραγματικότητα υπήρχε ο χωροχρόνος.

Χωροχρόνος είναι ο συνδυασμός του ευκλείδειου χώρου τριών διαστάσεων με τον χρόνο ως μία επιπρόσθετη διάσταση. Ο Χώκινγκ είπε ότι ο χωροχρόνος βρισκόταν καμπυλωμένος σε μια έξτρα διάσταση αλλά η συγκεκριμένη κατάσταση στην οποία βρισκόταν τόσο ο χωροχρόνος και το όλο περιβάλλον, το οποίο υπήρχε πριν τη δημιουργία του Σύμπαντος μας, είναι φαινόμενα που δεν μπορεί να κατανοήσει ο άνθρωπος.

Η θεωρία αυτή πήρε την ονομασία «πρόταση χωρίς σύνορα» και κεντρική της ιδέα είναι ότι αν προσπαθήσουμε να πάμε πίσω στον χρόνο για να δούμε τι συνέβη, θα διαπιστώσουμε ότι ναι μεν ο χρόνος συρρικνώνεται συνεχώς καθώς το Σύμπαν μικραίνει συνέχεια πλησιάζοντας στο σημείο μηδέν (δηλαδή τη Μεγάλη Έκρηξη), αλλά ο χρόνος συρρικνώνεται απεριόριστα και δεν φτάνει ποτέ σε ένα ξεκάθαρο σημείο εκκίνησης. Άρα, πιθανώς ο χρόνος προϋπήρχε, με κάποιο τρόπο, της Μεγάλης που γέννησε το Σύμπαν μέσα στο οποίο κατοικούμε.


O Στήβεν Χώκινγκ (8 Ιανουαρίου 1942 - 14 Μαρτίου 2018) ήταν Βρετανός θεωρητικός φυσικός, κοσμολόγος, συγγραφέας και Διευθυντής Ερευνών στο Κέντρο Θεωρητικής Κοσμολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ. Ήταν ο πρώτος που εξέθεσε μια κοσμολογία που εξηγήθηκε από μια ένωση της γενικής θεωρίας της σχετικότητας και της κβαντικής μηχανικής. Συνέταξε σημαντικές εργασίες εκλαϊκευμένης επιστήμης. Το A Brief History of Time έμεινε στη λίστα με τα best-seller της Βρετανικής Sunday Times για 237 εβδομάδες. Ο Χώκινγκ έπασχε από τη νόσο του κινητικού νευρώνα (αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση). Ήταν σχεδόν εξ ολοκλήρου παράλυτος και επικοινωνούσε μέσω συσκευής παραγωγής ομιλίας. Παντρεύτηκε δύο φορές και απέκτησε τρία παιδιά. Το 2014 κυκλοφόρησε την αυτοβιογραφία του με τίτλο «Το χρονικό της ζωής μου».

 
Διαβάστε επίσης: Ο Χώκινγκ είπε
 
εμφάνιση σχολίων