0
1
σχόλια
329
λέξεις
ΜΟΥΣΙΚΗ
Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη αφαίρεσε τον στίχο «και μια χοντρή» από το κλασσικό τραγούδι και ο Σταμάτης απάντησε με τον πιο «ανθρωπένιο» τρόπο
 
DOCTV.GR
15 Νοεμβρίου 2023
Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στην πρεμιέρα του νέου κύκλου συναυλιών της με τον τον Γιώργο Νταλάρα στο θέατρο Παλλάς ερμήνευσε το «Άδωνις», σε στίχους και μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη, από τον κλασσικό δίσκο Κυκλοφορώ κι οπλοφορώ (1985).

Αφαίρεσε όμως από τους στίχους τη φράση «και μια χοντρή» προφανώς για λόγους πολιτικής ορθότητας και body shaming αλλά η αλλαγή δεν πέρασε απαρατήρητη. “Πάμε στον Άδωνι για καφέ/ που πηγαίνουν τεκνά και φρικιά και αράζουνε και αθλητές/ και που πηγαίνει και μία χοντρή νευρικιά/ Κυριακή να της φύγει το στρες”…

Εγώ όταν λέω τη “χοντρή”, τη δείχνω και όλες οι χοντρούλες από κάτω ενθουσιάζονται – Στ. Κραουνάκης       

Με αφορμή τον νέο του δίσκο Ο Τίγρης, ο Σταμάτης Κραουνάκης ρωτήθηκε, μεταξύ άλλων, και για την απόδοση της Άλκηστης Πρωτοψάλτη:“Θα απαντήσω για να μη λυσσάξετε. Ο κάθε ερμηνευτής, στη ζωντανή απόδοση των τραγουδιών έχει το δικαίωμα να πειράξει οτιδήποτε. Εγώ όταν λέω το τραγούδι τη “χοντρή” τη δείχνω και όλες οι χοντρούλες από κάτω ενθουσιάζονται.

Αυτό είναι μια προσωπική της άποψη, θεωρεί ότι κάτι φταίει και δεν κάνει να λέμε τους ανθρώπους χοντρούς κλπ. Αλλά το τραγούδι είναι 40 ετών και είναι αθώο. Εντάξει, ας κάνει ό,τι θέλει, δεν έχω κάτι εναντίον αυτού που κάνει.

Μετά το φορτηγό του δήμου Αθηναίων εγώ δεν επικοινωνώ με την κυρία Πρωτοψάλτη, ούτε εκείνη μαζί μου. Την αγαπώ και δεν με νοιάζει αν αφαίρεσε τη λέξη, είναι ένα τραγούδι χαριτωμένο, θα μπορούσε να προσθέσει και στίχο, δεν τρέχει τίποτα.

Λοιπόν, θα σας πω κάτι και κάντε το βούκινο. Αυτό το τραγούδι, αυτή η “χοντρή νευρικιά” είναι ένα πολύ συγκεκριμένο πρόσωπο. Που δεν υπάρχει περίπτωση να σας το αποκαλύψω, διότι είναι ένα αντρικό πασίγνωστο πρόσωπο. Και το πρόσωπο ήταν η αιτία να γράψω αυτό το τραγούδι τότε”.


Διαβάστε επίσης:
Ξαρχάκος: «Ευτυχώς, στο τέλος υπάρχει πάντα το Αιγαίο»
Bjοrk: Για την μεγαλύτερη παρθένα φύση στην Ευρώπη
«Δεν πίστεψα ότι ήμουν γεννημένος για να γράφω τραγούδια»
εμφάνιση σχολίων