0
1
σχόλια
188
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ
Ο διάσημος γλωσσολόγος και ακτιβιστής Νόαμ Τσόμσκι σχολίασε την τεχνητή νοημοσύνη, σ΄ένα άρθρο του στους N.Y. Times
 
DOCTV.GR
10 Νοεμβρίου 2023
«Το ανθρώπινο μυαλό δεν είναι, όπως το ChatGPT και τα παρόμοια του, μια λαίμαργη στατιστική μηχανή για την αναγνώριση δομών, που καταπίνει εκατοντάδες terabytes δεδομένων και αρπάζει την πιο εύλογη απάντηση σε μια συνομιλία ή την πιο πιθανή σε μια επιστημονική ερώτηση.

Το αντίστροφο, το ανθρώπινο μυαλό είναι ένα εκπληκτικά αποτελεσματικό και κομψό σύστημα που λειτουργεί με περιορισμένο αριθμό πληροφοριών. Δεν προσπαθεί να δώσει συσχετίσεις από δεδομένα, αλλά προσπαθεί να δημιουργήσει εξηγήσεις.

Ας σταματήσουμε να το αποκαλούμε Τεχνητή Νοημοσύνη (A.I) και να το ονομάσουμε αυτό που είναι: λογισμικό λογοκλοπής. Μην δημιουργείτε τίποτα, αντιγράψτε έργα άλλων καλλιτεχνών και αλλάξτε τα αρκετά ώστε να ξεφύγετε από τους νόμους των πνευματικών δικαιωμάτων. Είναι η μεγαλύτερη κλοπή περιουσίας από τότε που οι Ευρωπαίοι έποικοι αφαίμαξαν τους ιθαγενείς της Αμερικής.»

 
Ο Νόαμ Τσόμσκι (7 Δεκεμβρίου 1928) είναι Αμερικανός γλωσσολόγος και ακτιβιστής, καθηγητής στο Τμήμα Γλωσσολογίας και Φιλοσοφίας του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης. Έχει κυκλοφορήσει πάνω από 100 επιστημονικά συγγράμματα και πολιτικά βιβλία.

 
Διαβάστε επίσης:
Καστοριάδης: Είναι το γεγονός ότι αγωνίζομαι που έχει νόημα
Μια πεταλούδα χωρίς ημερολόγιο
Onassis org: 4 δωρεάν εκπ/κές εκδηλώσεις
εμφάνιση σχολίων