0
1
σχόλια
366
λέξεις
210
Συναυλίες που συνοδεύουν τις βραδιές του Φεστιβάλ Αθηνών,μετά το τέλος των παραστάσεων, κατά τη διάρκεια του Ιουνίου και του Ιουλίου
 
DOCTV.GR
25 Μαΐου 2023
Η Πλατεία, ο υπαίθριος χώρος ανάμεσα στους συναυλιακούς χώρους της Πειραιώς 260, θα ζωντανέψει και φέτος από το μίνι φεστιβάλ «Τζαζ στην Πλατεία» που εγκαινιάστηκε πέρυσι συνοδεύοντας τις φεστιβαλικές βραδιές του Ιουνίου και του Ιουλίου.

Πέντε τζαζ σχήματα, στήνουν μετά το τέλος των παραστάσεων, μια γιορτή τζαζ με ελεύθερη είσοδο, σ’ ένα πρόγραμμα που θα εκτείνεται σ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος της Πειραιώς 260, από τον Ιούνιο έως τις 20 Ιουλίου. Την καλλιτεχνική επιμέλεια υπογράφει ο διακεκριμένος σαξοφωνίστας Δημήτρης Τσάκας.

7 - 9 Ioυνίου | Adedeji Adetayo Sextet. Ο Νιγηριανός Adedeji Adetayo, τραγουδιστής, κιθαρίστας και συνθέτης, φέρνει στην Πλατεία της Πειραιώς 260 afrobeat, afro jazz και afro soul & funk, μουσική από τα προσωπικά του άλμπουμ και special guests.

3 - 5 Ιουλίου | Spyros Panagiotopoulos Quintet (BFAM). Μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ του γκρουπ με τίτλο Happy Hour, ο ντράμερ Σπύρος Παναγιωτόπουλος με το κουιντέτο του θα μας παρουσιάσουν συνθέσεις των μελών του γκρουπ που κινούνται στον χώρο της τζαζ.

 9 - 11 Ιουλίου | Terry's Quartet. Η τραγουδίστρια Τέρη Βακιρτζόγλου παρουσιάζει το καινούριο της project στο πλαίσιο του «Τζαζ στην Πλατεία». Πρόκειται για μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών, ο καθένας με τη δική του πορεία στην ελληνική τζαζ σκηνή, που συναντιούνται για πρώτη φορά όλοι μαζί. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει παλιές και καινούριες συνθέσεις της Τέρης από τον πρώτο της δίσκο Qualia αλλά και από τον δεύτερο που θα κυκλοφορήσει σύντομα με τίτλο Permathea, καθώς και ενορχηστρώσεις από αγαπημένα τζαζ τραγούδια.

17 - 19 Ιουλίου | Apostolos Leventopoulos Trio feat. Vasilis Xenopoulos. Οι συνθέσεις του Απόστολου Λεβεντόπουλου συνδυάζουν την παραδοσιακή τζαζ γλώσσα με πιο μοντέρνες συνθετικές και αυτοσχεδιαστικές προσεγγίσεις, και τον λυρισμό της κιθάρας με τον εκρηκτικό ήχο του organ trio.

20 Ιουλίου | Συναυλία – πάρτι  | Crazy People Music. Οι μουσικοί Αντώνης Ανδρέου, Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης, Δημήτρης Τσάκας, Adedeji Adetayo, Κωστής Χριστοδούλου, Δημήτρης Σεβδαλής και Γιώργος Γεωργιάδης συναντιούνται για μια συναυλία-πάρτι, για την ολοκλήρωση του προγράμματος της Πειραιώς 260.


Πειραιώς 260 (πλατεία), είσοδος από Πειραιώς, τηλ.: 210 9282900, πρόσβαση με τον ηλεκτρικό Στάση «Καλλιθέα» (Σιβιτανίδειος Σχολή).


Διαβάστε επίσης:
22ο Athens Jazz στην Τεχνόπολη με ελεύθερη είσοδο
Στο Μουσείο Ακρόπολης με ελεύθερη είσοδο
εμφάνιση σχολίων