0
1
σχόλια
233
λέξεις
210
Το Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει σε δύο γιορτές του πολιτισμού, την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων και την Διεθνή Ημέρα Μουσείων
 
DOCTV.GR
11 Μαΐου 2023
Το Σάββατο 13 Μαΐου 2023, με εκτεταμένο ωράριο λειτουργίας από τις 9 το πρωί έως τα μεσάνυχτα και ελεύθερη είσοδο από τις 20.00 μέχρι τις 00:00, συμμετέχει το Μουσείο Ακρόπολης στην Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων.

Όπως κάθε Σάββατο τις πρωινές ώρες, οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν την θεματική παρουσίαση «Σάββατο στο Μουσείο με 20+1 αριστουργήματα». Πρόκειται για έναν περίπατο στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου, κατά τον οποίο μύθοι και θρύλοι, δοξασίες και παραδόσεις, ιστορικά ορόσημα και ανθρώπινες ιστορίες μετουσιώνονται σε τέχνη και υφαίνουν μία βιωματική εμπειρία.


Την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023, Διεθνή Ημέρα Μουσείων, το Μουσείο θα έχει ελεύθερη είσοδο για τους επισκέπτες από τις 9 το πρωί έως τις 20.00 το βράδυ. Η φετινή θεματική «Μουσεία, αειφορία και ποιότητα ζωής» επικεντρώνεται, μεταξύ άλλων, στον ρόλο των μουσείων ως χώρων ψυχαγωγίας, δημιουργικότητας και κοινωνικοποίησης των παιδιών. Έτσι προσκαλεί τους μικρούς φίλους στην Παιδική γωνιά, έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον δεύτερο όροφο, με οθόνες αφής, διασκεδαστικά ψηφιακά παιχνίδια και βίντεο, που ζωντανεύουν αρχαίους μύθους, αφηγούνται συναρπαστικές ιστορίες και ξεδιπλώνουν πτυχές της καθημερινής ζωής των αρχαίων Αθηναίων.

Επιπλέον, οι οικογένειες με παιδιά μπορούν να παραλάβουν από το Γραφείο Πληροφοριών ένα από τα τέσσερα φυλλάδια εξερεύνησης και να γνωρίσουν τα εκθέματα του Μουσείου με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο.


Διαβάστε επίσης:
ΔΩΡΕΑΝ: Τρία απογεύματα γύρω από το Αστεροσκοπείο
22ο Athens Jazz στην Τεχνόπολη με ελεύθερη είσοδο
εμφάνιση σχολίων