0
1
σχόλια
286
λέξεις
210
«Από τη Γη στον Ουρανό»: Αρχαιολογικός και Αστρονομικός περίπατος γύρω από το Εθνικό Αστεροσκοπείο, στις 4, 11 και 18 Μαΐου
 
DOCTV.GR | WIKI COMMONS
3 Μαΐου 2023
Μια διαδρομή αρχαιολογικού και αστρονομικού ενδιαφέροντος στους λόφους γύρω από το Αστεροσκοπείο (Μουσών, Πνύκας και Νυμφών) ξεκινάει στις 19:00, την ώρα του δειλινού.

Η περιήγηση ξεκινά από τους δυτικούς λόφους της Ακρόπολης, Πνύκας, Νυμφών και Φιλοπάππου (Μουσών), όπου αποτυπώνεται η ιστορία και η καθημερινότητα της αρχαίας Αθήνας. Το ιερό των Μουσών, ο εντυπωσιακός τάφος του πρίγκιπα Φιλοπάππου, τα Κιμώνεια Μνήματα, η εκκλησία του Αγίου Δημητρίου Λουμπαρδιάρη, τα λαξεύματα στους βράχους των αρχαίων συνοικιών της Μελίτης και της Κοίλης, η Πνύκα, το Ηλιοτρόπιο του Μέτωνα –ένα αρχαίο παρατηρητήριο και οι «φυλακές» του Σωκράτη αποτελούν τους κύριους σταθμούς της περιήγησής μας.

Συνδετικός κρίκος όλων αυτών τα λιθόστρωτα μονοπάτια του Πικιώνη, ένα έργο μοναδικό στο είδος του που συνδυάζει το παλιό με το νέο, το τότε με το τώρα. Ένας μοναδικός αρχαιολογικός χώρος και υπέροχες όψεις της πόλης από ψηλά και το κτίριο Σίνα, στο λόφο των Νυμφών, το οποίο ιδρύθηκε το 1842 για να στεγάσει το πρώτο ερευνητικό ίδρυμα της χώρας μας, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Στο μουσείο Γεωαστροφυσικής οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την σύγχρονη ιστορία της Αστρονομίας στη χώρα μας. Η περιήγηση καταλήγει σε παρατήρηση ουρανίων αντικειμένων μέσα από τον φακό του ιστορικού τηλεσκοπίου Δωρίδη, στον λόφο της Πνύκας.

 
Από τη Γη στον Ουρανό: 04 Μαΐου 2023, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Πλατεία Αγίας Μαρίνας 10, Αθήνα, Ώρα έναρξης: 19:00. Σημείο συνάντησης: Περίβολος Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Λουμπαρδιάρη. Κρατήσεις θέσεων: +30 210 349 0160, +30 210 349 0036 (Δευτέρα ως Παρασκευή 10:00-14:00). Στις 4, 11 και 18 Μαΐου οι περιηγήσεις θα πραγματοποιηθούν στα Ελληνικά, ενώ στις 25 Μαΐου η περιήγηση θα γίνει στα Αγγλικά.

 
Διαβάστε επίσης: Βραδινές επισκέψεις στο Αστεροσκοπείο Αθηνών
εμφάνιση σχολίων