1
1
σχόλια
220
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Αντίο σε 580 δέντρα, χώρους άθλησης…
 
DOCTV.GR
4 Μαΐου 2023
Το υπουργείο Πολιτισμού και ο Δήμος Αθηναίων σκοπεύουν να ξηλώσουν το πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα για να το κάνουν έναν ενιαίο αρχαιολογικό χώρο. Από το σχεδιασμό ωστόσο δεν προκύπτει καν ενιαίος αρχαιολογικός χώρος, λένε οι κάτοικοι, ενώ η ζωή δεν είναι μακέτα.

Το αρχαιολογικό πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα αποτελεί τον πιο σημαντικό χώρο αναψυχής, πολιτισμού και άθλησης και τον μεγαλύτερο πνεύμονα πρασίνου για το δυτικό κομμάτι του δήμου Αθηναίων

Οι κάτοικοι σήμερα αντιδρούν στα επικείμενα έργα ανάδειξης που δρομολογεί ο δήμος Αθηναίων. Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται η εκρίζωση 580 ώριμων δέντρων και η αποκοπή 60 στρεμμάτων ελεύθερης χρήσης από τα μόλις 100 στρέμματα συνολικής έκτασης. Από το σχεδιασμό καταργούνται και οι χώροι άθλησης.

Συγκεκριμένα, 30 στρέμματα πάρκου σχεδιάζεται να δοθούν για την ανέγερση του Μουσείου της Πόλης των Αθηνών, καταργώντας δύο γήπεδα και ζωτικό χώρο πρασίνου και ελεύθερης χρήσης. Αντίθετα, πάγιο αίτημα των κατοίκων είναι η χωροθέτηση του μουσείου στο γειτονικό πρώην οικόπεδο της Reds.

Ακόμα, η προγραμματιζόμενη διαμόρφωση των αρχαιολογικών σκαμμάτων προϋποθέτει εκτεταμένες αποχωματώσεις και κοπές δέντρων που θα στερήσουν πολύτιμη βλάστηση από ανθρώπους, ζώα και πουλιά, ενισχύοντας το φαινόμενο της θερμικής νησίδας.

Σε μια πρωτεύουσα με σταθερά κάτω από το ελάχιστο όριο m2 πράσινου ανά κάτοικο, εν μέσω κλιματικής αλλαγής και μετά από 1.200.000 στρέμματα καμμένου δάσους οι κάτοικοι διεκδικούν το πράσινο, το δημόσιο χώρο, τις ζωές τους.
εμφάνιση σχολίων