0
1
σχόλια
593
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Ένας νόμος που θεωρεί, πως ο κακοποιητικός σύζυγος μπορεί να είναι καλός πατέρας και οδηγεί πλήθος δικαστών να αποφασίζουν, πως τα παιδιά μπορούν να μένουν με τους κακοποιητές ακόμα και με αποκλειστική επιμέλεια

 
DOCTV.GR
21 Μαρτίου 2023
Το βράδυ της Κυριακής, μια μητέρα πραγματοποίησε κλήση στο «100» και ανέφερε ότι ο πρώην άντρας της βρισκόταν κλειδωμένος στο αυτοκίνητό του, με τα δύο ανήλικα παιδιά.

Στο σημείο έσπευσε περιπολικό του Αστυνομικού Σταθμού Σοχού και τα μέλη του πληρώματος έσπασαν το παρμπρίζ του αυτοκινήτου, απεγκλωβίζοντας τα παιδιά με τον πατέρα τους. Τα παιδιά γλίτωσαν παρά τρίχα τον θάνατο, που πήγε να προκαλέσει ο πατέρας τους με φιάλες υγραερίου. Βγήκαν ημιλιπόθυμα αλλά σώθηκαν.

Οι μαρτυρίες που ακολούθησαν δείχνουν πως η συμπεριφορά του πατέρα, δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία.

H θεία της μητέρας των διδύμων μιλώντας στο GRTimes είπε: «Μαλώνανε συνέχεια, ήταν κάποιες φορές βίαιος απέναντί της, η ανιψιά μου δεν άντεχε άλλο την κακή του συμπεριφορά κι εκείνος είχε αλλάξει μετά την εποχή που έφεραν στον κόσμο τα παιδάκια τους. Ήταν ξεκάθαρα δυστυχισμένη, ένιωθε ότι απειλείται η ίδια της η ζωή. Φανταστείτε κάποια στιγμή πήγε να την πνίξει, δεν άντεξε άλλο το κορίτσι και του ζήτησε να χωρίσουν. Ζούσε με τα 600 ευρώ από τη διατροφή και προσπαθούσε με δουλειές του ποδαριού από εδώ και από εκεί να ζήσει τα παιδιά της. Δούλευε συνέχεια, δεν ήθελε να στερηθούν τίποτα τα παιδιά. Πώς έγινε αυτό Παναγία μου, τι θα πάθαιναν τα παιδάκια ούτε να το σκέφτομαι θέλω».

Η στενή φίλη της μητέρας παιδιών ηλικίας 2,5 ετών, δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τι θα μπορούσε να είχε συμβεί εάν η μητέρα των παιδιών και στενή της φίλη δεν βρισκόταν στο σημείο την κατάλληλη στιγμή ώστε να προλάβει το κακό ενημερώνοντας την αστυνομία που ευτυχώς έφτασε στην ώρα της και απετράπη μια τραγωδία.

Μιλώντας στο GRTimes ανέφερε πως το ζευγάρι ήταν σε διάσταση ωστόσο το τελευταίο χρονικό διάστημα προσπαθούσε να βρει κοινό κώδικα επικοινωνίας προκειμένου να γεφυρωθούν οι μεταξύ τους διαφορές και να κάνουν «ειρήνη» για χάρη των παιδιών τους. «Η αλήθεια είναι αυτή. Το ξέρω από τη φίλη μου ότι έκανε πίσω και ήθελε να βρεθεί τρόπος για συμβιβασμό μεταξύ εκείνης και του πατέρα των παιδιών της. Αυτό που την ενδιέφερε ήταν μόνο το καλό των παιδιών. Όταν έμαθα τι έγινε έπαθα σοκ και μόνο στη σκέψη για το τι θα μπορούσε να συμβεί». Γιατί λοιπόν αυτός ο επικίνδυνος για τα παιδιά πατέρας, ένας άνθρωπος που είχε κακοποιήσει πολλές φορές τη μητέρα τους, είχε πρόσβαση στα παιδιά;

Γιατί του το επέτρεπε ο νόμος Τσιάρα. Ένας νόμος που θεωρεί, πως ο κακοποιητικός σύζυγος μπορεί να είναι καλός πατέρας και οδηγεί πλήθος δικαστών να αποφασίζουν, πως τα παιδιά μπορούν να μένουν τα Σαββατοκυριακα με τους κακοποιητές. Σε κάποιες περιπτώσεις, δικαστικοί έχουν δώσει έως και αποκλειστική επιμέλεια σε άνδρες που αποδεδειγμένα κακοποιούσαν τις μητέρες των παιδιών για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έχει μείνει εξάλλου καταγεγραμμένη η μνημειώδεις δήλωση του Λοβέρδου πως «Ένας κακοποιητικός σύντροφος μπορεί να είναι καλός πατέρας».

Ρεπορτάζ του tvxs έχουν καταγράψει μαρτυρίες γυναικών, οι οποίες βρίσκονται σε ομηρία εξαιτίας του νόμου Τσιάρα για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια, έχουν χάσει ακόμα και τη δυνατότητα να έρχονται σε επαφή με τα παιδιά τους και το χειρότερο... ζουν σε διαρκή αγωνία για την πνευματική και σωματική τους υγεία. Ταυτόχρονα, οι οργανώσεις για τα δικαιώματα των παιδιών και γυναικών εκπέμπουν sos, καταγράφοντας τα αποτελέσματα του νόμου αυτού στα παιδιά και τις μητέρες που έχουν κακοποιηθεί από πρώην συντρόφους, αλλά ο υπουργός Τσιάρας και η κυβέρνηση Μητσοτάκη που υπερψήφισε το νόμο κωφεύουν.

Τι έχει να πει ο κ. Τσιάρας στη μητέρα των διδύμων από τη Θεσσαλονίκη; Ποιος θα αναλάμβανε την ευθύνη αν σήμερα δεν ήταν εν ζωή; 

Via tvxs
εμφάνιση σχολίων