0
1
σχόλια
234
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ
Ένα κλασικό απόσπασμα από το βιβλίο Ανεμοδαρμένα Ύψη της Έμιλι Μπροντέ
 
DOCTV.GR | UNSPLASH
19 Δεκεμβρίου 2022
Η μεγάλη μου σκέψη στη ζωή είναι αυτός. Αν όλα χάνονταν και αυτός έμενε, θα συνέχιζα να υπάρχω. Κι αν όλα έμεναν και αυτός χανόταν, το σύμπαν θα ήταν για μένα τόπος ξένος και φοβερός. Δε θα 'χα θέση εκεί.

Η αγάπη μου για τον Λίντον είναι σαν το φύλλωμα του δάσους. Ο χρόνος θα την αλλάξει, το ξέρω καλά, όπως ο χειμώνας αλλάζει τα δέντρα. Η αγάπη μου για τον Χήθκλιφ είναι σαν τα αιώνια βράχια αποκάτω: λίγη ευχαρίστηση μου δίνει αλλά αναγκαία.

Νέλλυ, είμαι ο Χήθκλιφ. Είναι πάντα, πάντα στο νου μου. Δε μου δίνει χαρά, όπως δε μου δίνει χαρά ο εαυτός μου, αλλά είναι μέσα μου, σαν τον ίδιο τον εαυτό μου.

 
Ανεμοδαρμένα Ύψη, μετάφραση: Άρης Μπερλής, εκδ. Άγρα. Η Έμιλυ Μπροντέ (30 Ιουλίου 1818 - 19 Δεκεμβρίου 1848) ήταν Αγγλίδα συγγραφέας, γνωστή από το μοναδικό της μυθιστόρημα, Ανεμοδαρμένα Ύψη, το οποίο θεωρείται ένα από τα κλασικά έργα της αγγλικής λογοτεχνίας. Ήταν ένα από τα αδέλφια Μπροντέ. Δημοσίευε τα έργα της με το ψευδώνυμο Έλλις Μπελ. Η αδελφή της Σίρλει, έγραψε την Τζέιν Έιρ. Το 1846, η Σάρλοτ, η Έμιλυ κι η Ανν Μπροντέ εξέδωσαν μια ποιητική συλλογή με τα ανδρικά ψευδώνυμα Κάρρερ, Έλλις και Άκτον Μπελ προκειμένου να αποφύγουν τις προκαταλήψεις που υπήρχαν ενάντια στις γυναίκες συγγραφείς.

 
Διαβάστε επίσης:
Σικελιανός: Ερωτικά γράμματα 
Πεσσόα: Όλα τα ερωτικά γράμματα είναι γελοία
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Ερωτικές επιστολές
Σεφέρης: Γράμματα στη Μαρώ


 

 
εμφάνιση σχολίων