0
1
σχόλια
352
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
«Η σφαίρα στο κεφάλι του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικό της ΔΙΑΣ είναι μια προαναγγελθείσα δολοφονική ενέργεια με υπεύθυνο τον ίδιο τον Υπουργό» λέει ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης
 
DOCTV.GR
5 Δεκεμβρίου 2022
Το αίμα στα χέρια του Υπουργού «Προστασίας του Πολίτη» Τάκη Θεοδωρικάκου. Αναρτώ εδώ την ανακοίνωση που είχαμε εκδώσει με την Αλεξάνδρα Καραγιάννη και τον Ηλία Γιαννόπουλο, ως δικηγόροι της οικογένειας του Νίκου Σαμπάνη, την 1η Νοέμβρη 2021. Δεν μασάγαμε δάφνες. Η σφαίρα στο κεφάλι του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικό της ΔΙΑΣ είναι μια προαναγγελθείσα δολοφονική ενέργεια με υπεύθυνο τον ίδιο τον Υπουργό.

«Το επιχειρησιακό φιάσκο της ΕΛΑΣ στο Πέραμα, που κατέληξε στην ανθρωποκτονία του 18χρονου Ρομ Νίκου Σαμπάνη, έχει κατανοηθεί από ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Οι σημερινές ανακοινώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου υπό τον πομπώδη τίτλο «Μεταρρυθμίσεις στην Ελληνική Αστυνομία», όχι μόνο δεν αναγνωρίζουν αυτό το φιάσκο, αλλά τουναντίον το συγκαλύπτουν και το νομιμοποιούν. Ο Υπουργός δεν προχώρησε ούτε καν στο στοιχειώδες: στη θέση σε διαθεσιμότητα των επτά αστυνομικών που πυροβόλησαν 36 τουλάχιστον σφαίρες, σε κατοικημένη περιοχή, στους θώρακες δύο νεαρών ατόμων. Ας το ακούσει η ελληνική κοινωνία: οι αστυνομικοί αυτοί κυκλοφορούν ελεύθεροι, ένστολοι, ένοπλοι και επικίνδυνοι.

Και μάλιστα, αυτό θα συμβεί με κατεύθυνση του Υπουργού για περισσότερες «καταδιώξεις» και με ευθεία στοχοποίηση «ομάδων υψηλής παραβατικότητας». Το πέρασμα από τον κολασμό της εγκληματικής πράξης στη στοχοποίηση ομάδων πληθυσμού (οι Ρομά είναι μία από αυτές) συνιστά οριστικό διαζύγιο της Ελληνικής Αστυνομίας με τις βασικές ορίζουσες του κράτους δικαίου.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Ελληνική Δημοκρατία θα λογοδοτήσει σε διεθνή φόρα και δικαιοδοτικά όργανα για τη συστηματοποίηση της αστυνομικής αυθαιρεσίας. Μέχρι τότε, όμως, δυστυχώς είναι προδιαγεγραμμένο ότι θα υπάρξουν παρόμοια περιστατικά που θα καταλήξουν ξανά σε θανάτους.

Η ευθύνη για ο,τι ακολουθήσει ανήκει πλέον στα χέρια των πολιτικών προϊσταμένων της ΕΛΑΣ και στις κεφαλές της κυβέρνησης. Από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε να αξιώνουμε δικαιοσύνη για την οικογένεια του δολοφονημένου από όπλα αστυνομικών Νίκου Σαμπάνη.»


Υ.Γ Στην εικονογράφηση του άρθρου η λέξη δικαιοσύνη όπως γράφτηκε σε πανό από την οικογένεια του δολοφονημένου 18χρονου Νίκου Σαμπάνη στο Πέραμα από την ΕΛΑΣ: μετατράπηκε αρχικά σε hashtag και έπειτα σε σύνθημα.


Διαβάστε επίσης: Καμπαγιάννης: 10 απλές ερωτήσεις για το Πέραμα
εμφάνιση σχολίων