0
1
σχόλια
212
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ
«Η λακωνικότερη ιστορία του κόσμου είναι η ιστορία των δειλών ανθρώπων»
DOCTV.GR | UNSPLASH
8 Δεκεμβρίου 2022
Το καπάκι του ματιού το ’χει ο άνθρωπος για να σκεπάζει το μάτι του σαν κοιμάται, όχι σαν είναι ξύπνιος! Κι ύστερα, σου λένε, ο άνθρωπος είναι το «ευγενέστερον ζώον». Ζώον μάλιστα, αλλά όχι και ευγενέστερον. Το αγριότερον, μάλιστα!

Η λακωνικότερη ιστορία του κόσμου είναι η ιστορία των δειλών ανθρώπων. Τους περήφανους τους σέβονται και νεκρούς, τους δειλούς τους σιχαίνονται ακόμη και ζωντανούς. Ζωντανός θα πει περήφανος!

Όλα τα λόγια του θεού είναι καλά. Μόνο, βάρντα, να μην τα πάρουνε στο στόμα τους οι παπάδες. Βάλε μια δύση κι ένα βαρκάκι να λιώνει μέσα. Ομορφιά! Μα, αν δεν υπάρχει μάτι να το δει, είναι ομορφιά; Να κοιτάς κατάματα τον αντικρινό σου και να του λες αυτά που θέλεις, και όχι μόνο αυτά «που πρέπει» είναι κι όλας μια νίκη, μια λύτρωση.


Μενέλαος Λουντέμης, Ένα παιδί μετράει τ' άστρα, εκδ. Ελληνικά Γράμματα.Ο Μενέλαος Λουντέμης (1912 - 22 Ιανουαρίου 1977) ήταν λογοτέχνης. Έχει γράψει περίπου 45 βιβλία και θεωρείται από τους πολυγραφότερους Έλληνες συγγραφείς ενώ έχει κάνει και πολλές μεταφράσεις σε μυθιστορήματα και ποιητικές συλλογές. Από τα πιο γνωστά βιβλία του είναι τα Ένα παιδί μετράει τ’άστρα, Οι κερασιές θ’ ανθίσουν και φέτος.


Διαβάστε επίσης:
Λουντέμης: Αγάπη
Λουντέμης: Τότε που κυνηγούσα τους ανέμους
Λουντέμης: Για την αγάπη (και τον έρωτα)
εμφάνιση σχολίων