0
1
σχόλια
195
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ
Σύντομα κείμενα
 
DOCTV.GR 
6 Σεπτεμβρίου 2022
Υπήρξε μια εποχή σ' αυτήν την πόλη που περπατώντας «πολλές φορές τη νύχτα», άκουγα τις αναπνοές των ανθρώπων απ' τα ανοιχτά παράθυρα.

Άκουγα τις ερωτικές τους συνομιλίες, τους ψιθυρισμούς τους, τις αγωνίες τους για τις ασήμαντες ή σπουδαίες υποθέσεις, κι όσο απομακρυνόμουνα στις συνοικίες τόσο πιο πολύ έμπαινα στη διαφάνεια του κόσμου τους.

Τότε η παρουσία του ανθρώπου στις γειτονιές και τα περίχωρα ήταν παντοδύναμη, όπως η παρουσία του έρωτα. Ενός έρωτα που κυκλοφορούσε στον δρόμο και μετουσίωνε την πόλη ολόκληρη σ' ένα ερωτικό εργαστήρι.

Σήμερα δεν υπάρχουν δρόμοι, δεν υπάρχουν ούτε νέοι για να αισθανθούν τον έρωτα και να τον ενσαρκώσουν. Κάποτε αυτός ο χώρος θα φθάσει σ' ένα βέβαιο αδιέξοδο, ακριβώς λόγω της ερωτικής απουσίας που εγκλείει.

 
Μάνος Χατζιδάκις, Οδός Πανός, Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι, 90 χρόνια από τη γέννησή του. Ο Μάνος Χατζιδάκις (23 Οκτωβρίου 1925-15 Ιουνίου 1994) ήταν μουσικοσυνθέτης, διανοούμενος και ποιητής. Θεωρείται ο πρώτος που συνέδεσε με το έργο του, θεωρητικό και συνθετικό, τη λόγια μουσική με τη λαϊκή μουσική παράδοση. Πολλά από τα εκατοντάδες έργα του αναγνωρίζονται σήμερα ως κλασικά. 

 
Διαβάστε επίσης: 
Χατζιδάκις: Οι «άτεγκτοι» και «ηθικοί»
Χατζιδάκις: «Με ενδιαφέρουν πολύ οι στιγμές που θέλω να ζήσω παρά αυτές που έζησα»
Χατζιδάκις: Ελευθερία, όχι αδιαφορία
εμφάνιση σχολίων