0
1
σχόλια
522
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
«Προσπάθησα ... δεν κατέστη δυνατό» παραδέχθηκε η αναπλ. υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα. Δραματική η κατάσταση από την μεθοδευμένη υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος Υγείας
 
PRESS
6 Ιουλίου 2022
Σοκάρει η ευκολία με την οποία η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα μιλώντας στον Ant1 παραδέχθηκε ότι η μεθοδική αποψίλωση του δημόσιου συστήματος Υγείας από γιατρούς και προσωπικό έφτασε σε τέτοιο σημείο, ώστε ούτε η ίδια η πολιτική του ηγεσία να μην μπορεί να βρει έναν γιατρό σε όλη την Ελλάδα.

Η συζήτηση μεταξύ άλλων περιέλαβε και την ακύρωση επέμβασης μεταμόσχευσης στην Θεσαλονίκη την περασμένη εβδομάδα, στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης. Ασθενής που περίμενε καιρό να βρεθεί το κατάλληλο μόσχευμα, βρέθηκε στην κορυφή της λίστας αναμονής και εντοπίστηκε κατάλληλο μόσχευμα στην Κύπρο. Προγραμματίστηκε η επέμβαση για το περασμένο Σάββατο αλλά όπως αποκαλύφθηκε, δεν υπήρχε αναισθησιολόγος και η επέμβαση ακυρώθηκε. Κατόπιν αυτού, το μόσχευμα εστάλη στην Αθήνα και το πήρε άλλος ασθενής, που έκανε την επέμβαση στο Λαϊκό. Τα παραπάνω προκάλεσαν την αντίδραση της Δικαιοσύνης και με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, η εισαγγελέας πλημμελειοδικών Αθηνά Κωνσταντινίδου παρήγγειλε από Πταισματοδίκη τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με διερευνώμενο αδίκημα αυτό της έκθεσης σε κίνδυνο.

Η κα Γκάγκα, προσπαθώντας να μειώσει το πολιτικό κόστος από την υπόθεση, προσπάθησε να πει ότι η ίδια έκανε ότι μπορούσε. Και τα έκανε πολύ, πολύ χειρότερα, καθώς πρακτικά παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχουν γιατροί... πουθενά στην Αθήνα! 

«Το Ιπποκράτειο είναι το μεγαλύτερο μεταμοσχευτικό κέντρο για το ήπαρ στην χώρα, εφημερεύει για μεταμοσχεύσεις 20 ημέρες από τις 30 (σ.τ.σ. κάθε μήνα). Οι αναισθησιολόγοι του είναι πράγματι λίγοι. Προκηρύξαμε θέσεις πριν από λίγες ημέρες. Δυστυχώς δεν ήρθαν αναισθησιολόγοι απ' έξω, υπέβαλαν οι αναισθησιολόγοι του Ιπποκράτειου για να πάρουν καλύτερη θέση (από Β΄ σε Α΄, από Α΄ σε θέση διευθυντή) ... προσπάθησα να μεταφέρω αναισθησιολόγο και από την Αθήνα, να γίνει μεταμόσχευση στη Θεσσαλονίκη ... τελικά αυτό δεν κατέστη δυνατό», παραδέχθηκε. Θα ήταν ενδιαφέρον να απαντούσε στην ερώτηση «ποιος στην κυβέρνηση Μητσοτάκη μπορεί να βρει έναν αναισθησιολόγο στο δημόσιο σύστημα Υγείας το 2022;».

Αμέσως μετά, προσπάθησε να «θολώσει» το τοπίο, λέγοντας ότι «Η μεταμόσχευση έγινε τελικά στο δεύτερο μεταμοσχευτικό κέντρο, στο Λαϊκό (σ.τ.σ. στην Αθήνα)», χωρίς να πει ότι έγινε... σε άλλο ασθενή! Και προσέθεσε ότι η ίδια είναι «σε συζητήσεις με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, να έχουμε μία λίστα, να μπορέσουμε να μην χάνονται μοσχεύματα. Αν χρειαστεί, να κατέβει ο ασθενής, ή να ανέβει ο αναισθησιολόγος». Δηλαδή, να μετακινούνται εκτάκτως και εσπευσμένα ασθενείς με κίνδυνο της υγείας τους, επειδή η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέλεξε να μην κάνει προσλήψεις γιατρών επί τρία χρόνια.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη από το 2019 ακύρωσε τις προσλήψεις στο ΕΣΥ, έδινε ψίχουλα στους δικούς της διαγωνισμούς διώχνοντας οριστικά τους νέους επιστήμονες. Από το 2020 και την έλευση της πανδημίας έκανε «πασαρέλες» για να παρουσιάσει ως λύση στην πανδημία τους «χορηγούς» που έχοντας κερδίσει τεράστιες φοροαπαλλαγές σε ακίνητη περιουσία, εταιρικά κέρδη, μετοχές κτλ., έδωσαν μία «ενίσχυση» για εξοπλισμό που δεν υπήρχε προσωπικό να τον λειτουργήσει. Σήμερα, με πάνω από 30.000 νεκρούς στην πανδημία, εκ των οποίων οι περισσότεροι εκτός εντατικής, ανακαλύπτουν ότι δεν έμεινε σε όλη την Ελλάδα ένας αναισθησιολόγος που να μπορεί να σώσει την ελπίδα ενός ασθενή, που περίμενε καιρό να αλλάξει η ζωή του από μια μεταμόσχευση...

 Via avgi
εμφάνιση σχολίων