0
1
σχόλια
287
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Τι θέλει η Unicef σε μια ανεπτυγμένη χώρα σαν την Ελλάδα; Παχυσαρκία, παιδική φτώχεια, ψυχική υγεία. Οι δείκτες της Ελλάδας δείχνουν πως είναι πρώτη σε παιδική παχυσαρκία στην Ε.Ε. και τρίτη σε παιδική φτώχεια…
 
DOCTV.GR | UNSPLASH
28 Μαρτίου 2022
Τι θέλει η Unicef σε μια ανεπτυγμένη χώρα σαν την Ελλάδα; Ο πρώτος επίσημος εκπρόσωπος της Unicef στην Ελλάδα Λουτσιάνο Καλεστίνι έδωσε μια συνέντευξη στην Καθημερινή που αποτελεί ακτινογραφία του μέλλοντός μας.

Η χειρότερη χώρα στην ΕΕ για να είσαι παιδί: «Η Ελλάδα μπορεί να ισχυριστεί πως είναι η χειρότερη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ενωση για να είσαι παιδί. Αυτό μας λένε τα δεδομένα». Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά αφορούν στην παχυσαρκία, την παιδική φτώχεια, την ψυχική υγεία, ανάμεσα σε άλλα, όπως πχ. πως η Ελλάδα είναι πρώτη σε παιδική παχυσαρκία στην Ε.Ε. και τρίτη σε παιδική φτώχεια.

Η παιδεία, η υγεία και τα ευάλωτα παιδιά: «Η μέση χώρα της Ε.Ε. ξοδεύει 7.000 ευρώ τον χρόνο για την εκπαίδευση κάθε παιδιού, εδώ ξοδεύουμε 2.688. Η ποιότητα του εκπαιδευτικού συστήματος αναφέρεται πιο συχνά –τι μαθαίνουν τα παιδιά μας και πώς;– αλλά είναι και η ποιότητα του συστήματος υγείας και η δυνατότητα του συστήματος κοινωνικής προστασίας να δεχθούν όλα τα ευάλωτα παιδιά μέσα σε ένα δίχτυ ασφαλείας, κάτι που δεν συμβαίνει»

Το μέλλον: «Ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο ποια είναι η εθνική ατζέντα για τα παιδιά και ποιος είναι υπεύθυνος. Συνεχίζοντας να μην προτεραιοποιούμε τα παιδιά, ρισκάρουμε “εθνικό αυτοτραυματισμό”. Τα τωρινά παιδιά σε 10 χρόνια θα πρέπει να ασχοληθούν με την κλιματική αλλαγή, την ανισότητα, το προσφυγικό και, καθώς ο πληθυσμός μειώνεται, θα επωμιστούν το βάρος του να υποστηρίζουν οικονομικά έναν πιο γερασμένο πληθυσμό…»

 
Διαβάστε επίσης:
«Ο Σαϊντού είναι κομμάτι από τη σάρκα μας»
Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα είναι ανάμεσα στους πέντε πιο κακοπληρωμένους του πλανήτη
Τι σημαίνει 5 μερίδες φρούτων - λαχανικών την ημέρα;

 
εμφάνιση σχολίων