0
1
σχόλια
236
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
«Το αφεντικό μου είναι εγκληματίας πουλάει όπλα που σκοτώνουν τον ουκρανικό λαό»
 
DOCTV.GR | UNSPLASH
28 Φεβρουαρίου 2022
Οργισμένος από τις ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία, ένας Ουκρανός ναύτης επιχείρησε να βυθίσει το σούπερ γιοτ ενός Ρώσου μεγιστάνα. Ο D. Taras O., ο αρχιμηχανικός του Lady Anastasia, παρακολούθησε ένα βίντεο που έδειχνε ρωσικό πύραυλο να χτυπά ένα κτίριο κατοικιών στο Κίεβο. Ο πύραυλος που είδε στο βίντεο, πίστευε πως κατασκευάστηκε από εταιρεία που ανήκει στον Alexander Mikheev, ιδιοκτήτη του γιοτ στο οποίο εργαζόταν. Ο 55χρονος αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του στο Port Adriano, στη Μαγιόρκα, έτσι άνοιξε μια μεγάλη βαλβίδα στο μηχανοστάσιο και μια στο χώρο των μελών του πληρώματος. Έκλεισε τις βαλβίδες καυσίμου για να αποτρέψει διαρροές ρύπων και έκλεισε το ρεύμα. Στη συνέχεια, είπε στα μέλη του πληρώματος να εγκαταλείψουν το πλοίο.

Παρά τις προσπάθειες των μελών του πληρώματος και άλλων λιμενικών, η ζημιά είχε γίνει και το Lady Anastasia, αξίας 7 εκατομ. ευρώ βυθίστηκε μερικώς. «Το αφεντικό μου είναι εγκληματίας που πουλάει όπλα που σκοτώνουν τον ουκρανικό λαό», είπε όταν τον συνέλλαβαν.

Ο Mikheev είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Rosoboronexport, ενός ρωσικού κρατικού προμηθευτή στρατιωτικών όπλων και ενός από τους μεγαλύτερους παίκτες στη διεθνή αγορά όπλων. Στο δικαστήριο, ο κατηγορούμενος είπε ότι ήθελε μόνο να προκαλέσει «υλική ζημιά» ως πράξη εκδίκησης, αλλά όχι οποιαδήποτε προσωπική βλάβη στον ιδιοκτήτη.

 
Φωτό: Claudio Poggio, Unsplash


Διαβάστε επίσης:
Ο πόλεμος στο δέρμα σου
Χαράρι: Στην Ουκρανία διακυβεύεται η πορεία της ανθρωπότητας
Η διεθνής τάξη κινδυνεύει και γεννά κρίσεις

 
εμφάνιση σχολίων