0
1
σχόλια
219
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ
«Το κύλισμα στη λάσπη δεν είναι ο πιο καλός τρόπος για να καθαριστεί κανείς»
 
DOCTV.GR
13 Ιανουαρίου 2022
Οι μόνιμες τύψεις, όπως θα συμφωνήσουν όλοι οι ηθικολόγοι, είναι ένα συναίσθημα ανεπιθύμητο. Αν συμπεριφερθήκαμε άσχημα, μετανιώστε, επανορθώστε όσο είναι δυνατόν και υποσχεθείτε στον εαυτό σας ότι την επόμενη φορά θα συμπεριφερθείτε πιο σωστά.

Για κανένα λόγο μη σταθείτε στο λάθος σας. Το κύλισμα στη λάσπη δεν είναι ο πιο καλός τρόπος για να καθαριστεί κανείς. […] Οτιδήποτε κακό πρέπει να ξετρυπώνεται, ν’ αναγνωρίζεται και, κατά το δυνατόν, να αποφεύγεται στο μέλλον.

 
Από τον πρόλογο που έγραψε ο Άλντους Χάξλεϋ το 1946 για το βιβλίο του, Θαυμαστός καινούργιος κόσμος, εκδ. Το Βήμα. Ο Άλντους Χάξλεϋ (1894 - 1963) ήταν Άγγλος μυθιστοριογράφος και κριτικός. Μέλος διάσημης οικογένειας επιστημόνων, έμεινε σχεδόν τυφλός κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο Ήτον, αλλά συνέχισε τις σπουδές του στην Οξφόρδη. Το 1916 άρχισε τη συγγραφική του σταδιοδρομία. Έζησε για μεγάλο διάστημα στην Ιταλία και το 1930 εγκαταστάθηκε στην Καλιφόρνια όπου και έμεινε μέχρι το τέλος της ζωής του. Το πιο διάσημο έργο του είναι ο Θαυμαστός καινούριος κόσμος, μια εφιαλτική, προφητική ενατένιση ενός τέλειου τεχνοκρατικά πολιτισμού που βασίζεται στον φυσικό και ψυχολογικό καταναγκασμό. Το έργο του Το νησί, είναι ένα οικολογικό και ανθρωπιστικό μανιφέστο το οποίο θεωρείται προπομπός του κινήματος των Χίπις.

 
Διαβάστε επίσης:
Χάξλεϋ: Υπάρχουν μόνο άνθρωποι
Χάξλεϋ: Θαυμαστός καινούργιος κόσμος
Χάξλεϋ: Κοινωνία για «φυσιολογικούς»
εμφάνιση σχολίων