0
1
σχόλια
493
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ
Υπάρχει ένας μοντέρνος αστικός μύθος στην Ιαπωνία, που λέει τι πρέπει να κάνουν οι άνθρωποι ώστε να βρουν τη γάτα τους…
 
ΑΝΝΑ ΧΑΡΙΤΟΥ | UNSPLASH
26 Νοεμβρίου 2021
Η μέθοδος είναι η εξής: Μιλάς στις αδέσποτες γάτες που συναντάς στο δρόμο, σαν να μιλούσες σε οποιονδήποτε άνθρωπο. Τις ρωτάς αν έχουν δει την γάτα σου ή αν την γνωρίζουν. Την περιγράφεις και τους λες το όνομα της. Ζητάς από τις γάτες να σε βοηθήσουν να την βρεις. Τους εξομολογείσαι πόσο την αγαπάς, πόσο σου λείπει και πόσο θέλεις να γυρίσει σπίτι σας. Οι γάτες του δρόμου θα επικοινωνήσουν μεταξύ τους, θα μεταφέρουν το μήνυμά σου στη γάτα σου και θα την βοηθήσουν να επιστρέψει σπίτι.

Οι γάτες του δρόμου θα επικοινωνήσουν μεταξύ τους και θα την βοηθήσουν να επιστρέψει σπίτι         

Η εφημερίδα Japan Today κατέγραψε πολύ χαριτωμένα τι έγινε όταν ένας άνθρωπος κοινοποίησε την δική του γατοιστορία εξαφάνισης, στα social media. «Η γάτα μου έφυγε πριν από δύο μέρες και δεν επέστρεψε, αλλά κάποιος στο Twitter είπε: «Το να μιλάς με γάτες στη γειτονιά και να τους λες: Αν δείτε τη γάτα μου, πείτε της να γυρίσει σπίτι, είναι μια αποτελεσματική τεχνική. Χθες το βράδυ λοιπόν, πήγα στο τοπικό ψιλικατζίδικο και το δοκίμασα μιλώντας στις αδέσποτες γάτες εκεί, και σήμερα το πρωί η γάτα μας επέστρεψε»

Φυσικά οι λογικοί άνθρωποι απαντούν ότι πολλοί λόγοι εξηγούν το γιατί και το πότε η γάτα επέστρεψε στο σπίτι και ότι επρόκειτο για καθαρή σύμπτωση. Ωστόσο, αυτό που εξέπληξε τους πάντες ήταν ο αριθμός των απαντήσεων από άλλα άτομα που είπαν ότι είχαν παρόμοια αποτελέσματα με τα δικά τους χαμένα κατοικίδια.

– «Η μητέρα μου έκανε το ίδιο πράγμα για ένα παιδί που έχασε τη γάτα του. Είπε στα αδέσποτα την ιστορία και η γάτα επέστρεψε την επόμενη μέρα».

– «Πήγα να αναζητήσω τη γάτα μου με ένα κουτί τροφή και όταν ένα αδέσποτο πέρασε από το δρόμο μου, την τάισα, της μίλησα και η γάτα μου επέστρεψε μέσα σε μια ώρα».

– «Όταν έχασα τη γάτα μου, ένα από τα αδέσποτα πέρασε από το σπίτι μας και το ρώτησα αν ήξερε πού ήταν... Νιαούρισε, μετά περπάτησε αργά προς την αποθήκη και νιαούριζε μπροστά της. Μετά άκουσα τη γάτα μου να νιαουρίζει από μέσα!».

– «Η γάτα μας εξαφανίστηκε την ημέρα που μετακομίσαμε κι έλειπε για μια εβδομάδα. Ζήτησα βοήθειά από ένα αδέσποτο και την επόμενη μέρα το αδέσποτο επέστρεψε με τη γάτα μου. Έμεινα άναυδος»

– «Ο σκύλος μας εξαφανίστηκε και ζήτησα από μια γάτα να με βοηθήσει. Μετά από λίγα λεπτά επέστρεψε με τον σκύλο μας. Φρίκαρα και εντυπωσιάστηκα ταυτόχρονα!».

Αυτά ήταν μόνο ένα μικρό δείγμα από δεκάδες μαρτυρίες που έλαβαν. Φυσικά στην Ιαπωνία οι γάτες θεωρείται πως έχουν υπερφυσικές και μαγικές δυνάμεις ενώ προστατεύουν τους ανθρώπους φέρνοντας τους τύχη και ευημερία.

Για παράδειγμα στην είσοδο κάθε μαγαζιού θα βρεις μια γατούλα να σε καλωσορίζει κουνώντας την πατούσα της, προκειμένου να φέρει γούρι και πελατεία στον ιδιοκτήτη. Αλλά αυτός είναι ένας άλλος Ιαπωνικός γατομύθος και θα σας τον πούμε την επόμενη φορά.

 
Διαβάστε επίσης:
Περιμένοντας την Ημέρα των Γατών
Στην Ελβετία οι γάτες έχουν τις δικές τους σκάλες
Γάτες, οι θεότητες


 

 
εμφάνιση σχολίων