0
1
σχόλια
261
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ
«Όταν ήταν έφηβος λαχταρούσε μια πιο περίπλοκη ζωή, και η ζωή είχε πραγματοποιήσει την επιθυμία του»
 
DOCTV.GR | UNSPLASH
18 Μαΐου 2022
Οι άνθρωποι τότε θεωρούσαν ότι για κάθε πάθηση υπήρχε μία και μόνη θεραπεία. Σιρόπι για τον πονόλαιμο. Ιώδιο για τα τραύματα. Ασπιρίνη για τον πονοκέφαλο. Βιξ για το κρύωμα.

Όσο για τα σημαντικότερα ζητήματα, κι αυτά επιδέχονται μοναδικές λύσεις. Η θεραπεία για το σεξ ήταν ο γάμος. Η θεραπεία για τον έρωτα ήταν ο γάμος. Η θεραπεία για την απιστία το διαζύγιο. Η θεραπεία για τη δυστυχία η δουλειά. Η θεραπεία για τον θάνατο η εύθραυστη πίστη στη μετά θάνατον ζωή.

Όταν ήταν έφηβος λαχταρούσε μια πιο περίπλοκη ζωή, και η ζωή είχε πραγματοποιήσει την επιθυμία του. Τώρα πια ένιωσε ότι του αρκούσαν τόσες περιπλοκές.

 
Απόσπασμα από το βιβλίο του Τζούλιαν Μπαρνς, Η μοναδική ιστορία, εκδ. Μεταίχμιο. Ο Τζούλιαν Μπαρνς (19 Ιανουαρίου 1946), ένας από τους σημαντικότερους βρετανούς συγγραφείς με διεθνή αναγνώριση, γεννήθηκε στο Λέστερ της Μεγάλης Βρετανίας. Σπούδασε νομικά και γαλλική φιλολογία στην Οξφόρδη. Το πρώτο του μυθιστόρημα, το Metroland, εκδόθηκε το 1980. Ο παπαγάλος του Φλωμπέρ απέσπασε λογοτεχνικά βραβεία στην Αγγλία, την Ιταλία και τη Γαλλία. Το 1986 η Ακαδημία Τεχνών και Γραμμάτων των ΗΠΑ τού απένειμε το βραβείο Ε.Μ. Φόρστερ. Το 1988 χρίστηκε ιππότης του Γαλλικού Τάγματος Τεχνών και Γραμμάτων. Το μυθιστόρημά του Άρθουρ & Τζoρτζ ήταν υποψήφιο για το βραβείο Booker 2005, όπως επίσης και Ο παπαγάλος του Φλωμπέρ το 1984 και το England, England το 1998. Στην τέταρτη υποψηφιότητά του για το ίδιο βραβείο, αναδείχθηκε νικητής για το μυθιστόρημά του με τίτλο Ένα κάποιο τέλος (2011).

 
Διαβάστε επίσης:
Μπαρνς: Δύο άνθρωποι μαζί
Μπαρνς: Η ανάμνηση
Μπαρνς: Απώλεια

 
εμφάνιση σχολίων