0
1
σχόλια
204
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ
«Κάποιες πτυχές του ατόμου αυτού παρέμεναν τυλιγμένες σ’ ένα πέπλο μυστηρίου· και όταν λυθεί το μυστήριο, διαλύεται και η γοητεία που ασκούσε πάνω μας»
 
DOCTV.GR | UNSPLASH
21 Σεπτεμβρίου 2022
Συμβαίνει συχνά, όταν συναντάμε για πρώτη φορά έναν άνθρωπο, να νιώθουμε υποταγμένοι, γοητευμένοι, καθηλωμένοι.

Στη συνέχεια, όμως, στην πορεία της σχέσης, αυτός ο ίδιος άνθρωπος φανερώνει τα ελαττώματά του ή απλώς την πραγματική του φύση και έτσι κατορθώνει να επαναφέρει τα συναισθήματά μας προς αυτόν σε κανονικές συνθήκες.

Με άλλα λόγια, κάποιες πτυχές του ατόμου αυτού παρέμεναν τυλιγμένες σ’ ένα πέπλο μυστηρίου· και όταν λυθεί το μυστήριο, διαλύεται και η γοητεία που ασκούσε πάνω μας.

 
Απόσπασμα από το βιβλίο του Αλμπέρτο Μοράβια, Διηγήματα που σκόρπισαν στον δρόμο (Η κατωτερότητα), εκδ. Καστανιώτη. Ο Αλμπέρτο Μοράβια (Alberto Moravia, ψευδώνυμο του Alberto Pincherle, 28 Νοεμβρίου 1907 - 26 Σεπτεμβρίου 1990) ήταν Ιταλός συγγραφέας, πεζογράφος και δημοσιογράφος. Τα μυθιστορήματα και τα διηγήματά του εξετάζουν την μοναξιά και την ανθρώπινη αλλοτρίωση, την έλλειψη δημιουργικού ενδιαφέροντος (La noia, 1960) και την προσπάθεια διαφυγής μέσω του γενετήσιου ενστίκτου χωρίς βαθύτερα αισθήματα. Το λιτό και χωρίς εξωραϊσμούς ύφος του και οι χαρακτήρες που είχε δημιουργήσει τον κατατάσσουν ανάμεσα στους σημαντικότερους πεζογράφους της εποχής του.Διαβάστε επίσης:
«Δεν είσαι για όλους και δεν είναι όλοι για σένα»
Σοπενχάουερ: Να εκτιμήσουμε όσα έχουμε
Ελύτης: Δώρο ασημένιο ποίημα


 
εμφάνιση σχολίων