0
1
σχόλια
211
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
Στις νέες Γαλλίδες θα προσφέρεται δωρεάν αντισύλληψη από το 2022, επειδή υπάρχει μείωση της χρήσης αντισυλληπτικών για οικονομικούς λόγους
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ | UNSPLASH
15 Σεπτεμβρίου 2021

Δωρεάν πρόσβαση στην αντισύλληψη θα έχουν στη Γαλλία όλες οι γυναίκες ηλικίας έως 25 ετών. Το νέο μέτρο αναμένεται να ξεκινήσει από την 1η Ιανουαρίου, θα καλύπτει το αντισυλληπτικό χάπι, τις συσκευές IUD και τα αντισυλληπτικά εμφυτεύματα, ενώ υπολογίζεται πως θα κοστίζει στο κράτος 21 εκατ. ευρώ ετησίως. Με το νέο μέτρο, θα επιστρέφεται επίσης περίπου το 65% του κόστους της αντισύλληψης στις γυναίκες άνω των 25 ετών.

«Υπάρχει μείωση της χρήσης αντισυλληπτικών μεταξύ των νέων γυναικών και αυτό οφείλεται κυρίως σε οικονομικούς λόγους», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Υγείας, Ολιβιέ Βεράν, αναφέροντας πως «Είναι αφόρητο το γεγονός ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να προστατευτούν, δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στην αντισύλληψη εάν θέλουν να κάνουν αυτήν την επιλογή επειδή είναι πολύ ακριβό». Η ανακοίνωση του νέου μέτρου έρχεται καθώς η κυβέρνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν προετοιμάζεται για την προεκλογική εκστρατεία του 2022.

Το γαλλικό κράτος καλύπτει ήδη από το 2013 το κόστος των αντισυλληπτικών για τις ανήλικες Γαλλίδες ηλικίας 15 με 17 ετών, με το ποσοστό των αμβλώσεων στην ηλικιακή αυτή ομάδα να μειώνεται από τα 9,5 ανά 1.000 κορίτσια στα 6, ανάμεσα στα έτη 2012 - 2018.

 
Με πληροφορίες από: Reuters, The Guardian, Euronews
 

εμφάνιση σχολίων