0
1
σχόλια
271
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ
«Ξεχάσαμε ότι τα πιο σημαντικά πράγματα για να υπάρξουν ανθρώπινα όντα στον πλανήτη μας, είναι ο καθαρός αέρας και το καθαρό νερό»
 
DOCTV.GR | UNSPLASH
6 Σεπτεμβρίου 2023
Οι άνθρωποι σήμερα έχουν ξεχάσει ότι είναι πραγματικά ένα μέρος της φύσης. Καταστρέφουν τη φύση από την οποία εξαρτώνται οι ζωές μας. Πάντα νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν κάτι καλύτερο. Ειδικά οι επιστήμονες.

Μπορούν να είναι έξυπνοι, αλλά οι περισσότεροι δεν καταλαβαίνουν την καρδιά της φύσης. Έχουν εφεύρει πράγματα που, στο τέλος, κάνουν τους ανθρώπους, απλά πιο δυστυχισμένος. Κι όμως είναι τόσο περήφανοι για τις εφευρέσεις τους.

Τι είναι πραγματικά χειρότερο για την ανθρωπότητα; Χάνουμε τη φύση. Στο όνομα της τεχνολογίας και της ανάπτυξης, ξεχάσαμε ότι τα πιο σημαντικά πράγματα για να υπάρξουν ανθρώπινα όντα στον πλανήτη μας, είναι ο καθαρός αέρας και το καθαρό νερό.

 

Από την ταινία του Ακίρα Κουροσάβα «Όνερα» (1990). Ο Ακίρα Κουροσάβα (23 Μαρτίου 1910 — 6 Σεπτεμβρίου 1998) ήταν Ιάπωνας σκηνοθέτης ταινιών και σεναριογράφος. Θεωρείται ένας από τους καλύτερους και πιο σημαντικούς σκηνοθέτες όλων των εποχών, έχοντας γυρίσει πάνω απο 30 ταινίες και έχοντας επηρεάσει πολλούς γνωστούς σκηνοθέτες. Είναι αναμφίβολα ο γνωστότερος στην Δύση Ιάπωνας σκηνοθέτης. Έλαβε τον Χρυσό Λέοντα για την ταινία Rashômon, δύο Χρυσούς Φοίνικες για τις ταινίες Kagemusha και Ran και ένα τιμητικό Όσκαρ το 1990. Το 1999, το CNN τον ονόμασε  «Ασιάτη του Αιώνα» στην κατηγορία «Τέχνες, Λογοτεχνία και Κουλτούρα». Ανάμεσα στις πιο αναγνωρισμένες του ταινίες είναι τα Οι Επτά Σαμουράι (1954), Ρασομόν (1950), Ραν (1985), Ikiru (1952), Yojimbo (1961), High and Low (1963), Ο Θρόνος του Αίματος (1957), Το Μυστικό Φρούριο (1958) και Kagemusha (1980).

Διαβάστε επίσης:
Άλαν Πέρσι: Οδηγός αισιοδοξίας 
Μπαντιού: Έρωτας, αυτή η εμπιστοσύνη στο τυχαίο
Γκαλεάνο: Αληθινά φτωχοί είναι εκείνοι που...


 
εμφάνιση σχολίων