0
1
σχόλια
157
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ
Από τον Βασίλη Σωτηρόπουλο
 
DOCTV.GR | UNSPLASH
19 Ιουλίου 2021
Mansplaining είναι μια κατασκευασμένη λέξη αποτελούμενη από τα man (άνδρας) και explaining (εξήγηση) και ορίζεται ως «η πράξη του να εξηγεί ένας άνδρας σε μία γυναίκα, με τρόπο περιφρονητικό, χωρίς επίγνωση του γεγονότος ότι ο δέκτης της εξήγησης γνωρίζει περισσότερα από τον εξηγητή».

«Δεν ξέρεις εσύ. Εγώ θα σου πω». Κάθε φορά που ένας άντρας πηγαίνει και συμβουλεύει μια γυναίκα για θέματα που αφορούν το φύλο της.
 

Ο Βασίλης Σωτηρόπουλος είναι δικηγόρος, πτυχιούχος του Τμήματος Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο, του ίδιου Πανεπιστημίου. Υπήρξε συνήγορος πολιτών και οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών σε υποθέσεις παραβίασης ανθρώπινων δικαιωμάτων. Διετέλεσε μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Επιστημονικού Συμβουλίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Δράσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (Μη Κυβερνητική Οργάνωση “Πλειάδες”), συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια Αττικής.

Via Βασίλης Σωτηρόπουλος
 

Διαβάστε επίσης:
«Η ανθρωποκτονία πρέπει να δικάζεται άμεσα»
Η μπλόφα της υπογεννητικότητας
εμφάνιση σχολίων