0
1
σχόλια
565
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Mήνυμα αλληλεγγύης στην 18χρονη της Ηλιούπολης, από τη συλλογικότητα Witches Of The South
 
DOCTV.GR
14 Ιουλίου 2021
Η ιστορία της 18χρονης στην Ηλιούπολη που ήταν θύμα κακοποίησης επί χρόνια, πρώτα από τον πατέρα της κι έπειτα από αστυνομικό που την βασάνιζε και την εξέδιδε, αποκαλύπτει και κάτι θετικό: το κύμα αλληλεγγύης από τις γυναίκες που τη βοήθησαν.

Η νεαρή γυναίκα διέφυγε από το διαμέρισμα που κρατούταν αιχμάλωτη και κατέφυγε σε γειτονική καφετέρια όπου διηγήθηκε σε μια εργαζόμενη την περιπέτειά της. Η εργαζόμενη, αφού έμαθε από την 18χρονη ότι ο άνδρας ήταν αστυνομικός, φρόντισε να ενημερώσει τις αρχές.  Στη συνέχεια ενημερώθηκε για το περιστατικό και η φεμινιστική συλλογικότητα Witches Of The South, η οποία βρήκε δικηγόρους για να πλησιάσουν και να στηρίξουν την κοπέλα και παράλληλα κινητοποίησε το φεμινιστικό κίνημα ώστε να γνωστοποιηθεί το ζήτημα. Χωρίς την παρέμβαση τους, τα πράγματα ίσως να ήταν πολύ πιο ζοφερά. Ακολουθεί το κείμενο που δημοσίευσαν σήμερα στην σελίδα τους:
 
Δημόσια επιστολή προς την αδελφή μας, Ελπίζουμε να είσαι καλά. Δεν καταφέραμε να σε δούμε ούτε να σε αγκαλιάσουμε εχθές.
Προσπαθήσαμε πολύ να σε πλησιάσουμε και δεν μας άφηναν οι αστυνομικοί. Ήμασταν από την αρχή μαζί σου κάτω από το ΑΤ Ηλιούπολης. Εμείς από νομικά δεν γνωρίζουμε αλλά γνωρίζουμε ανθρώπους που σου μοιάζουν λίγο και δεν φοβούνται να μιλήσουν για δικαιοσύνη. Έτσι γνώρισες τον Γ. που ήταν μαζί σου το πρωί. Στην δικηγόρο που σε στήριζε όταν ήσουν πλέον στο Μαρούσι δεν μίλησες γιατί δεν την άφηναν να μπει χρησιμοποιώντας πολλά ψευδή προσχήματα. Είμαστε πολύ προβληματισμένες και καχύποπτες και δεν ξέρουμε γιατί σου στέρησαν αυτό το δικαίωμα.

Θέλουμε να ξέρεις ότι και ο δικηγόρος που ήταν μαζί σου το πρωί αλλά και η Αντωνία ήταν σε διαρκή επικοινωνία με τους αστυνομικούς και ζητούσαν να σε δούνε. Οι αστυνομικοί τους έλεγαν ότι η νομική εκπροσώπηση δεν είναι στο συμφέρον σου, θυμάσαι που το πρωί σου λέγανε να ΜΗΝ φέρεις δικηγόρο και πως αυτοί θα το κανονίσουν; Έλεγαν ψέματα, έχεις δικαίωμα σε νομική εκπροσώπηση και η απομόνωση που θέλανε να πετύχουν είναι κάτι που μας ανησυχεί πολύ. Πέρα από αυτό , ήταν παράνομο. Πολλές γυναίκες χάνουν το δικαίωμα τους μέσα από αυτή την τακτική, οι αστυνόμοι τους λένε πως θα μπλέξουν και τελικά όλα αποσιωπώνται. Προσπάθησαν πολλές-οι να πούνε ότι οι 12 ώρες που πέρασες εχθές ήταν απάνθρωπες και πως πρέπει να πας σε νοσοκομείο και να υπάρξει ιατρική περίθαλψη αλλά δείχνανε να μην νοιάζονται, μας έλεγαν πως σου κάνουμε κακό που μιλάμε για τον γολγοθά σου δημόσια. Ξέρουμε όμως ότι κατάφερες και καταφέραμε πολλά μαζί. Με την δική σου δύναμη και με την σημαντική βοήθεια των δικηγόρων σου ακόμα ένα άτομο που σε έχει κακοποιήσει οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη. Ελπίζουμε αν τον είδες χθες να μην ζορίστηκες πολύ.

Να ξέρεις, εμείς δε σταματήσαμε στιγμή να σε σκεφτόμαστε και ιδίως το πως χρειαζόταν να πας στο νοσοκομείο μετά το τέλος της κατάθεσης σου. Σε είδαμε εχθές στο αμάξι και τρέξαμε να σε ακολουθήσουμε αλλά το αμάξι έσπασε το κόκκινο φανάρι και σε χάσαμε. Μάθαμε ότι εν τέλει οδηγήθηκες σε νοσοκομείο παρόλο που σε πήραν μπροστά στα μάτια μας. Να ξέρεις όμως πολλοί άνθρωποι θα ερχόντουσαν εχθές στο Μαρούσι αλλά δεν προλάβανε γιατί πάλι έκρυβαν την αλήθεια οι αστυνομικοί από την δικηγόρο και τον δικηγόρο σου. Πολλοί άνθρωποι είμαστε δίπλα σου και θα σε στηρίξουμε μέσα από κάθε τρόπο.

Η ασφάλεια σου είναι υπόθεση όλων μας και δεν θα σε αφήσουμε μόνη ούτε λεπτό. Δεν είσαι μόνη. Από τη συλλογικότητα Witches Of The South
εμφάνιση σχολίων