0
1
σχόλια
200
λέξεις
CULTURE
Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το Φεστιβάλ Αθηνών διαθέτει επίσημο πρόγραμμα για χορευτικό χορό και χιπ χοπ μάχη
 
DOCTV.GR
11 Ιουνίου 2021
Οι μάχες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της κουλτούρας breakdance και hip-hop στις ΗΠΑ από τα τέλη της δεκαετίας του 1970. Ήταν συχνά ένας τρόπος για τις συμμορίες γκέτο να διευθετήσουν τις διαφορές τους. Ο πολιτισμός μάχης εισήχθη στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990.

Με διακεκριμένους χορευτές από όλη την Ελλάδα και καθιερωμένους κριτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι μάχες του Διαγωνισμού Urban Dance Festival του Athens Epidaurus Festival θα χωριστούν σε δύο κατηγορίες.

Την πρώτη μέρα, η κατηγορία είναι Break 1vs1, στην οποία μόνο μεμονωμένοι breakdancers (Β-αγόρια & B-κορίτσια) έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

Τη δεύτερη ημέρα, η κατηγορία είναι Hip Hop (All Style) 1vs1, στην οποία μεμονωμένοι χορευτές από διαφορετικά στυλ χιπ χοπ (hip hop, break, popping, locking) θα ανταγωνίζονται μεταξύ τους.

Για τον χώρο διεξαγωγής: Φέτος, υπάρχει «καλοκαιρινή» ατμόσφαιρα στον χώρο του Πειραιά 260, καθώς οι αίθουσες των θεάτρων θα μετατραπούν σε υπαίθριους χώρους, με αναδιπλούμενες στέγες, διασφαλίζοντας έτσι ότι τηρούνται όλα τα υποχρεωτικά πρωτόκολλα υγείας για την ασφάλεια όλων. 


Info: Φεστιβάλ Αθηνών, Πειραιάς 260, 19/06/2021 στις 22:00.


Διαβάστε επίσης: 
7 στάσεις πολιτισμού στην Πειραιώς 260 

Για πρώτη φορά Urban Dance Contest στο Φεστιβάλ Αθηνών
εμφάνιση σχολίων