0
1
σχόλια
242
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Συστήνει να γίνονται από εκπαιδευμένους επαγγελματίες υγείας και αυτοί να ενημερώνονται, πριν προχωρήσουν, για το ιστορικό των πολιτών
 
PRESS | UNSPLASH
9 Απριλίου 2021
Όταν το χειριζόμαστε εσφαλμένα, μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο, προειδοποίησε χθες η  Γαλλική Ακαδημία Ιατρικής. Η ρινοφαρυγγική δειγματοληψία, μια διαδικασία που χρησιμοποιείται πλέον μαζικά για την ανίχνευση ασθενών με Covid-19, εμπεριέχει κινδύνους.

Παίρνοντας υπόψιν ότι αυτός ο τύπος δειγματοληψίας, έχει γίνει η μέθοδος αναφοράς, είτε για τεστ PCR είτε για αντιγόνων, η Ακαδημία υπογράμμισε σε μια ανακοίνωση της ότι «μερικές φορές πραγματοποιούνται σε ακατάλληλες συνθήκες» και υπενθυμίζει «τις προφυλάξεις που πρέπει να τηρούνται και τους κινδύνους που προκύπτουν ».

Αν και οι περισσότερες ενοχλήσεις είναι ήπιες –δυσφορία, πόνος ή αιμορραγία– αρχίζουν τελευταία να περιγράφονται σοβαρές επιπλοκές στην ιατρική βιβλιογραφία συμπεριλαμβανομένων «παραβιάσεων του πρόσθιου δαπέδου της βάσης του κρανίου που συνδέονται με κίνδυνο μηνιγγίτιδας», συνεχίζει η Ακαδημία, αναφέροντας αρκετές πρόσφατα δημοσιευμένες μελέτες.

Ως εκ τούτου, συνιστά οι δοκιμές αυτές να γίνονται από «εκπαιδευμένους επαγγελματίες υγείας» και ότι αυτοί πρέπει να ενημερώνονται, πριν προχωρήσουν, για το ιστορικό των πολιτών που προσέρχονται για τεστ. Συνιστά επίσης να προτιμώνται τα δείγματα σιέλου για παιδιά.

Προειδοποιεί επίσης για τη χρήση self test, τα οποία θα διατίθενται και στα γαλλικά φαρμακεία από τις 12 Απριλίου. Δεν απαιτούν τόσο βαθιά δειγματοληψία όσο τα αλλά τεστ, αλλά η Ακαδημία προειδοποιεί τους χρήστες για το γεγονός ότι τα self test μπορεί να οδηγήσει σε ψευδή αρνητικά αποτελέσματα όταν η δειγματοληψία είναι πολύ ρηχή, αλλά μπορεί επίσης να γίνει επικίνδυνη όταν η δειγματοληψία είναι πολύ βαθιά και γίνεται σε λάθος κατεύθυνση».

Via
εμφάνιση σχολίων