0
1
σχόλια
237
λέξεις
ΜΟΥΣΙΚΗ
Η Google γιορτάζει έναν αιώνα ηλεκτρονικής μουσικής με την γιγαντιαία διαδραστική έκθεση Music, Makers and Machines
 
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ | ΦΩΤΟ: GOOGLE ARTS & CULTURE
9 Απριλίου 2021
Το Arts & Culture, είναι το εγχείρημα της Google χάρη στην οποία η τέχνη «μπαίνει» σπίτι μας. Και η Music, Makers & Machines είναι η διαδραστική έκθεση-φόρος τιμής στην ηλεκτρονική μουσική.

Με ιστορικό υλικό που προέρχεται από 50 ιδρύματα σε όλο τον κόσμο όπως το Bob Moog Foundation’s Moogseum, δισκογραφικές εταιρείες αλλά και σημαντικούς δημιουργούς του είδους, η έκθεση μας δίνει τη δυνατότητα να ανακαλύψουμε ή να ξαναζήσουμε την ιστορία.

Mπορούμε να δοκιμάσουμε προσομοιώσεις διάσημων synths όπως το Memorymoog, ή το Fairlight CMI  και να γράψουμε τα δικά μας tracks.

Τα αρχεία περιλαμβάνουν περισσότερες από 15.000 φωτογραφίες, βίντεο και περιηγήσεις 360° σε εμβληματικά μέρη της Dance κουλτούρας. Μέρος της έκθεσης είναι αφιερωμένο σε μυθικά όργανα της ηλεκτρονικής μουσικής, κι εμείς μπορούμε ακόμα και να δοκιμάσουμε προσομοιώσεις των διάσημων synths που στοιχειώνουν «για πάντα» τα αυτιά μας.

Μπορούμε επίσης και να «παίξουμε». Στα highlights της έκθεσης, το AR synth, που μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε μουσική με πέντε κλασικά κομμάτια hardware υλικού μουσικής τεχνολογίας.

Μέσα από την πλατφόρμα ανακαλύπτουμε φυσικά και όλη την ιστορία των ειδών και μεταπηδούμε από την Techno στο Ντιτρόιτ, στην House, και από εκεί στο Dubstep. Η εφαρμογή Google Arts & Culture, διατίθεται δωρεάν για iOS και Android.


Διαβάστε επίσης:
Οι μουσικοί ζητάνε δικαιοσύνη στο Spotify
Συναυλία με 5.000 θεατές: Τι έδειξε το πείραμα της Βαρκελώνης;
Όταν πας για εμβόλιο αλλά βρίσκεσαι σε συναυλία του Yo Yo Ma
εμφάνιση σχολίων