0
1
σχόλια
317
λέξεις
ΜΟΥΣΙΚΗ
Οι θεατές ήταν υποχρεωμένοι να φορούν μάσκες και προϋπόθεση για την είσοδό τους ήταν να έχουν αρνητικό rapid test. Τι έδειξε η μελέτη;
 
PRESS | UNSPLASH
29 Μαρτίου 2021
Τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν την ίδια μέρα – 5.000 θεατές χωρίς να κρατούν κοινωνικές αποστάσεις βρέθηκαν στο γήπεδο Παλάου Σαν Ζόρντι της Βαρκελώνης για μια sold-out συναυλία που έγινε με την άδεια των αρχών και μπορεί να επανεκκινήσει τη βιομηχανία των ζωντανών μουσικών εκδηλώσεων στην Ισπανία. Oι θεατές ήταν υποχρεωμένοι να φορούν μάσκες και προϋπόθεση για την είσοδό τους ήταν να έχουν αρνητικό rapid test.

Η Τζουντίτ Καρτιέλ, νοσοκόμα, συντονίστρια του τεστ λέει: «Ο κάθε θεατής μας δίνει έναν κωδικό QR που συνδέεται με το τηλέφωνό του και μια εφαρμογή. Τότε αυτός ο κωδικός QR θα χρησιμοποιηθεί για να μας δώσει ένα αποτέλεσμα, θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα του test αντιγόνου που χουν κάνει για να μπορούν να μπουν στη συναυλία».

Ο Αλμπερτ Γκιχάρο, διευθυντής του Primavera Sound Festival λέει: «Πιστεύουμε και αποδεικνύουμε ότι με το πρωτόκολλο και το σύστημα που εφαρμόζουμε μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον».

Οι συμμετέχοντες έλαβαν τα αποτελέσματα των τεστ αντιγόνου μετά από 10 έως 15 λεπτά μέσω μιας εφαρμογής στις συσκευές κινητών τηλεφώνων τους. Τα τεστ και μια μάσκα συμπεριλαμβάνονταν στην τιμή του εισιτηρίου.

«Όλοι αισθανθήκαμε πολύ ασφαλείς και η αλήθεια είναι ότι περάσαμε υπέροχα. Φάνηκε απίστευτο ότι όλοι μαζί τραγουδούσαμε και χορεύαμε. Ήταν απίστευτο» λέει μια από τους συμμετέχοντες. «Μετά από αυτήν την εμπειρία, όλοι πρέπει να είναι χαρούμενοι, από τους διοργανωτές έως το κοινό. Ελπίζω ότι οι αρχές θα επιτρέψουν περισσότερες εκδηλώσεις αυτού του είδους, επειδή πραγματικά κάνει καλό για την κοινωνία ... λίγο ελπίδα».

Η συναυλία υποστηρίχθηκε από το Ίδρυμα "Fight Aids της Βαρκελώνης". Τα αποτελέσματα μελέτης που διενεργήθηκε έδειξε ότι ο προ-έλεγχος με rapid test και η χρήση μάσκας πέτυχαν, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχαν κανόνες κοινωνικής απόστασης.


Διαβάστε επίσης:
Playlist: Ακούμε τις μουσικές του Μαρτίου
Όταν πας για εμβόλιο αλλά βρίσκεσαι σε συναυλία του Yo Yo Ma
Online και Δωρεάν: Παύλος Παυλίδης Trio
εμφάνιση σχολίων