0
1
σχόλια
238
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
DOCTV.GR | ΦΩΤΟ: ΤΕΛΛΟΣ ΦΙΛΗΣ
11 Μαρτίου 2021
Ο Χαράλαμπος Κουρουνδής, Διδάκτορας Νομικής, δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω, σχολιάζει με αφορμή άλλη μια διχαστική κίνηση του πρωθυπουργού.


Η Αστυνομία μπήκε τα ξημερώματα στην Πρυτανεία του ΑΠΘ για να εκκενώσει μια κατάληψη που είχε ανακοινώσει δημοσίως ότι θα έληγε σήμερα το μεσημέρι!

Συνέλαβε φοιτητές αφού τους ψέκασε, απαγόρευσε την είσοδο σε δημοσιογράφους και έχει κόψει την πόλη στα δύο εδώ και ώρες κλείνοντας την Εγνατία.

Πρόκειται για την έμπρακτη εφαρμογή της αντίληψης που ανέπτυξε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός: «αντιδιχαστική» ρητορική κατά των αντιπάλων με ταυτόχρονη καλλιέργεια αυταρχισμού μετεμφυλιακού τύπου. Όπως τότε ο βασιλιάς έλεγε ότι ενώνει το έθνος κατά των... κομμουνιστών, έτσι τώρα ο Κ. Μητσοτάκης θυμήθηκε να καταγγείλει το ένα από τα τουλάχιστον δέκα περιστατικά βίας που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες 3 μέρες. Το κοινό στοιχείο των περιστατικών που δεν κατήγγειλε ήταν ότι θύτες ήταν αστυνομικοί.

Δεν χρειάζεται μεγάλη φιλοσοφία για να καταλάβει κανείς πόσο επικίνδυνη για μια δημοκρατία είναι η ανεξέλεγκτη παράνομη βία των κρατικών οργάνων. Ούτε πόσο ανεύθυνο είναι να επικαλείσαι λόγους δημόσιας υγείας για να μη γίνονται διαδηλώσεις αλλά να ρίχνεις λάδι στη φωτιά εκκενώνοντας μια κατάληψη 3-4 ώρες πριν λήξει από μόνη της.

Χρειάστηκαν πολλοί αγώνες για να απαλλαγούμε από την κληρονομιά της μετεμφυλιακής «καχεκτικής δημοκρατίας», Ιουλιανά 65, Πολυτεχνείο, Μεταπολίτευση. Δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση να μας ξαναβυθίσει στον ίδιο βούρκο.
 

Η Αστυνομία μπήκε τα ξημερώματα στην Πρυτανεία του ΑΠΘ για να εκκενώσει μια κατάληψη που είχε ανακοινώσει δημοσίως ότι...

Δημοσιεύτηκε από Babis Kouroundis στις Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021
εμφάνιση σχολίων