0
1
σχόλια
237
λέξεις
ΖΗΝ
Το κλασσικό λευκό γαλλικό γλυκό, απέκτησε και φράουλες
 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ | ΦΩΤΟ: UNSPLASH
26 Φεβρουαρίου 2021
Μιλφέιγ στα γαλλικά σημαίνει χίλια φύλλα.Το γαλλικό λευκό γλυκό είναι ωραίο ως έχει –δηλαδή μόνο με τα φύλλα και την κρέμα του– αλλά αν προσθέσουμε και φράουλες, γίνεται πανδαισία. Ιδού πώς να το φτιάξουμε εύκολα, γρήγορα και φραουλένια.

 
ΥΛΙΚΑ:
1 πακέτο σφολιάτα, 250 γρ. φράουλες ψιλοκομμένες. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ: 2 φλιτζ. γάλα, 4 κρόκοι αυγών, 1/3 φλιτζ. ζάχαρη, 1 ½ κουτ. σουπ. κορν φλάουρ, 1 κουτ. σουπ. βούτυρο, 2 βανίλιες σε σκόνη, 1 κουτ. σουπ. βούτυρο, 2 κούπες σαντιγί. Λίγο αλεύρι και λίγη άχνη.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε αλευρωμένη επιφάνεια, απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας και το ανοίγουμε με τον πλάστη για να γίνει φαρδύ και λεπτό. Το κόβουμε σε 3 ίδια ορθογώνια κομμάτια και τα τρυπάμε με το πιρούνι πολλές φορές. Τα βάζουμε να ψηθούν σε προθερμασμενο φούρνο στους 200, περίπου 12-14 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά. Το ψήσιμο θέλει προσοχή διότι είναι εύκολο να καούν. Σε χαμηλή θερμοκρασία, βάζουμε ένα κατσαρολάκι με το γάλα με το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει λίγο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους, τις βανίλιες και το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν. Τέλος, προσθέτουμε και την σαντιγί, ανακατεύονται ελαφρά. Για να στήσουμε το γλυκό μας, τοποθετούμε εναλλάξ φύλλα, κρέμα και φράουλες, τελειώνοντας με το τρίτο φύλλο. Για το σερβίρισμα, πασπαλίζουμε με λίγη άχνη.
 

Διαβάστε επίσης:
ΣΥΝΤΑΓΗ: Κέικ με αχλάδι
ΣΥΝΤΑΓΗ: Τούρτα με 3 υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ: Φραουλόταρτα
ΣΥΝΤΑΓΗ: Μπεζέδες και μακαρόν
ΣΥΝΤΑΓΕΣ: Ωδή στη φράουλα
εμφάνιση σχολίων