0
1
σχόλια
222
λέξεις
ΖΗΝ
Μπισκοτένια βάση και κρέμα σαντιγί για την πιο εύκολη τούρτα του κόσμου
 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
30 Μαΐου 2019
Την δυσκολία στην παρασκευή μιας τούρτας πολλοί εμίσησαν. Την νοστιμιά όμως, ουδείς. Η εύκολη εκδοχή μιας grande τούρτας που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις άλλες, περιλαμβάνει μόνο τρία υλικά (συν λίγο αλάτι).

ΥΛΙΚΑ: 550 γρ. λεπτά μπισκότα σοκολάτας, 1 λίτρο κρέμα γάλακτος (όχι light), 5 κουτ. σουπ. ζάχαρη άχνη, μία πρέζα αλάτι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Χτυπάμε 3-4 μπισκότα στο μούλτι να γίνουν σκόνη και τα υπόλοιπα τα κρατάμε ολόκληρα στην άκρη. Μέσα σε μπολ, χτυπάμε τα 800 ml της κρέμας μαζί με 4 κουταλιές ζάχαρη και το αλάτι. Το μίξερ το έχουμε σε μέτρια ταχύτητα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι η κρέμα να στέκεται ελαφρά και να κάνει μικρές κορυφές. Σε στενό και ψηλό ταψάκι με αποσπώμενο πάτο (τσέρκι), τοποθετούμε μια λεπτή στρώση κρέμας. Απλώνουμε από πάνω μία στρώση μπισκότων. Συνεχίζουμε να τοποθετούμε εναλλάξ την κρέμα και τα μπισκότα. Κλείνουμε με μια στρώση κρέμας. Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο να σφίξει για 12 ώρες. Τέλος, χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα με την ζάχαρη που απέμεινε μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί και διακοσμούμε την τούρτα μας κι από πάνω πασπαλίζουμε με τα τριμμένα μπισκότα.

TIP: Φυσικά μπορούμε να γαρνίρουμε με ότι άλλο μας αρέσει. Τρούφα σοκολάτας ή πολύχρωμη, καβουρδισμένοι ξηροί καρποί, κερασάκια μαρασκίνο ή φρέσκες φράουλες, είναι μόνο μερικές από τις άπειρες επιλογές μας.
εμφάνιση σχολίων