0
1
σχόλια
379
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
DOCTV.GR
9 Φεβρουαρίου 2021
«Το κλείσιμο στα σπίτια είναι λάθος», δήλωσε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, στον ANT1. Επίσης σχολίασε άλλα θέματα ανάμεσα στα οποία και τα σχολεία για τα οποία δήλωσε ότι είναι σωστό να μένουν ανοιχτά, αλλά δεν γίνονται τεστ στο σύνολο των εκπαιδευτικών και δεν γίνονται τεστ σε δείγμα των παιδιών επίσης συστηματικά. Αναλυτικότερα είπε:

Για τις βόλτες στην ύπαιθρο: «Όταν είναι τα πάντα κλειστά το να κλείνουμε τους ανθρώπους σε κλειστούς χώρους δημιουργούμε κίνδυνο μετάδοσης. Θα ήθελα να δω τους ανθρώπους, με σύνεση, να είναι στο ύπαιθρο, να περπατάνε στον δρόμο, να πάνε σε πάρκα, χωρίς να συνωστίζονται. Δεν εννοώ να κάνουν συγκεντρώσεις ή υπαίθρια πάρτι. Να κυκλοφορούν ελεύθεροι οι άνθρωποι και να τους ενθαρρύνουμε να κυκλοφορούν. Η αξιοποίηση της υπαίθριας χώρας είναι ένα από τα μέσα που προτείνει και η Αμερική μέσα στα προληπτικά μέτρα».

Σχολεία: «Αν σε μια τάξη 25-26 παιδιών υπάρχει ένα κρούσμα, θα μεταδοθεί γρήγορα γιατί τα παιδιά είναι κοντά, και αν αυτό συμβαίνει σε μεγάλο σχολείο, τότε είναι εύκολο να έχουμε μια τεράστια αύξηση. Η πλειονότητα των παιδιών δεν θα πάθει τίποτα. Μπορεί ένα, δύο παιδιά να έχουν πρόβλημα. Πρόβλημα θα υπάρξει με τους γονείς, με τους παππούδες».

Οι καινούριοι μεταλλαγμένοι ιοί και τα παιδιά: «Οι καινούριοι μεταλλαγμένοι ιοί φαίνεται ότι είναι πιο μεταδοτικοί, υπάρχει ένα ενδεχόμενο να επηρεάζουν τα μικρά παιδιά περισσότερο, δεν το ξέρουμε αυτό και πρέπει να παρθούν γρήγορα δείγματα από τα παιδιά που νοσούν και να γίνει αλληλούχηση για να δούμε αν νοσούν από το παλιό στέλεχος ή από το μεταλλαγμένο».

Για τον Μπιλ Γκέιτς, που δήλωσε ότι η κλιματική αλλαγή και η βιοτρομοκρατία είναι οι δυο επερχόμενες απειλές για τις οποίες δεν είμαστε προετοιμασμένοι, σχολίασε: «Έχει τις συμβουλές των πιο επώνυμων επιστημόνων σε θέματα λοιμωδών νοσημάτων, και άρα δεν νομίζω ότι είναι κάτι που γέννησε από το μυαλό του. Το θέμα της βιοτρομοκρατίας το αντιμετωπίζει η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα χρόνια τώρα. Πριν από ίσως 10-12 χρόνια η Ε.Ε. είχε αναθέσει την επιστημονική μελέτη και την προετοιμασία, τι πρέπει να ξέρουν οι λειτουργοί υγείας πρώτης γραμμής σε περίπτωση χημικής τρομοκρατίας, ακτινολογικής τρομοκρατίας και βιολογικής τρομοκρατίας και τότε όλοι φοβόμασταν και δεν το πιστεύαμε. Αλλά είχα ακούσει Αμερικανούς συναδέλφους να λένε ότι αν σταθείς σε ένα αεροδρόμιο πολύ λειτουργικό με πολλούς επιβάτες ο οποίος έχει μολυνθεί σκοπίμως με ευλογιά θα γίνει μια παγκόσμια καταστροφή».
εμφάνιση σχολίων