0
1
σχόλια
197
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ
«Πρόκειται για ένα είδος απελπισίας που δεν ικανοποιείται σχεδόν ποτέ». Από τη Μάρω Βαμβουνάκη
 
DOCTV.GR | PHOTO: UNSPLASH
18 Ιανουαρίου 2021
Εκείνοι που συνηθίζουμε να λέμε, ερωτικούς ή παθιασμένους χαρακτήρες ανήκουν πολύ συχνά σε μια πονεμένη κατηγορία παιδιών. Των παιδιών που στα πολύ μικρά τους χρόνια στερήθηκαν την επαρκώς τρυφερή στοργή από γονείς τους. Πεινασμένα από κάτι τόσο ουσιώδες για τη συναισθηματική ωρίμανση, μεγαλώνοντας, αρχίζουν να μετακομίζουν την πεινασμένη και διψασμένη λαχτάρα τους σε άλλα, ξένα πρόσωπα και να αισθάνονται βαθιά ερωτευμένα.

Πρόκειται για ένα είδος απελπισίας που δεν ικανοποιείται σχεδόν ποτέ. Γιατί ο άλλος εκτός από εραστής ή ερωμένη πρέπει να είναι μάνα ή πατέρας για το παιδί που δήθεν μεγάλωσε. Δεν πετυχαίνεται βέβαια εύκολα αυτό, και οι έρωτες, οι νευρωσικοί αυτοί έρωτες, δεν έχουν καλό τέλος. Πάντα σχεδόν απογοητεύουν, πάντα γεμίζουν παρεξηγήσεις κ παράπονα. Τίποτα νευρωσικό δεν ικανοποιείται ποτέ.

Μη θαυμάζουμε λοιπόν άκριτα τους Δον Ζουάν, τις Κάρμεν, και τις Μεσσαλίνες, πρόκειται συνήθως για βασανισμένα, ψυχικά ορφανά ή κακοποιημένα παιδιά που περιφέρονται στον κόσμο των μεγάλων προσφέροντας το σώμα τους για δόλωμα. Μήπως κερδίσουν επιτέλους ένα αληθινό, τρυφερό προστατευτικό γονιό στα κρεβάτια των μεγάλων παθών τους.

Πηγή: Μάρω Βαμβουνάκη


Διαβάστε επίσης:
Η υπερπροσφορά είναι εγωισμός
Μόνο από τον εαυτό μας κινδυνεύουμε
Ένας δεσμός δεν τελειώνει ποτέ
Η αξία της μοναξιάς
εμφάνιση σχολίων