1
1
σχόλια
332
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Η Δ. Κρουστάλλη αποχώρησε από «Το Βήμα» καταγγέλλοντας πιέσεις από το Μαξίμου, μετά τη δημοσίευση ρεπορτάζ της για τις διπλές καταγραφές κρουσμάτων στον ΕΟΔΥ. Ο δικηγόρος Θ. Καμπαγιάννης σχολιάζει τα γεγονότα της λογοκρισίας των ΜΜΕ στην Ελλάδα
 
DOCTV.GR
16 Δεκεμβρίου 2020
Η δημοσιογράφος Δήμητρα Κρουστάλλη αποχώρησε από το «Βήμα» καταγγέλλοντας, σε ανάρτησή της, «ασφυκτική πίεση από το Μέγαρο Μαξίμου» μετά τη δημοσίευση του σχετικού της ρεπορτάζ για τις παράλληλες καταγραφές κρουσμάτων στον ΕΟΔΥ. Η δήλωσή της δεν αφήνει περιθώριο αμφιβολίας για τη λογοκρισία των ΜΜΕ από την ελληνική κυβέρνηση, ενώ το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου εξαφανίστηκε, τόσο από την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, όσο και από το in.gr. Ο δικηγόρος και ακτιβιστής, Θανάσης Καμπαγιάννης, σχολιάζει με σχετική του ανάρτηση τα γεγονότα. 


Η διευθύντρια σύνταξης του Βήματος Δήμητρα Κρουστάλλη αποχωρεί από την εφημερίδα και μιλάει για «ασφυκτική πίεση από το Μέγαρο Μαξίμου» μετά το ρεπορτάζ για το διπλό σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων COVID-19. Μέχρι σήμερα, μπορούσε να υπάρχει ο εφησυχασμός ότι όλα αυτά είναι «φαντασιώσεις» των αριστερών. Η συγκεκριμένη δημοσιογράφος δεν αφήνει κανένα περιθώριο με τη δημόσια δήλωσή της για το αν υποστήριζε την προηγούμενη κυβέρνηση ή όχι. Από σήμερα, λοιπόν, δεν υπάρχει κανένα πρόσχημα: μια δημοσιογράφος εξωθήθηκε σε παραίτηση για δημοσίευμα που δεν ήταν αρεστό στο Μέγαρο Μαξίμου αναφορικά με την διαχείριση της πανδημίας.

Ο ορμπανισμός είναι εδώ. Ελέγχει τα ΜΜΕ, λογοκρίνει άρθρα που δεν του αρέσουν, απολύει δημοσιογράφους, θέτει ασφυκτικά όρια στον δημοσιογραφικό έλεγχο, δίνει εντολές σύλληψης δικηγόρων την ώρα άσκησης των καθηκόντων τους, βάζει λουκέτο σε ολόκληρα εισαγγελικά γραφεία όταν δεν μπορεί να απολύσει τους μη αρεστούς εισαγγελείς. Και ο ορμπανισμός στην Ελλάδα έχει ονοματεπώνυμο και διεύθυνση: λέγεται καθεστώς Μητσοτάκη και έχει έδρα το Μέγαρο Μαξίμου.

Όποιοι συνεχίζουν να δημοσιολογούν περί Ουγγαρίας και Πολωνίας και ταυτόχρονα αδυνατούν να πάρουν θέση για τον υπαρκτό ορμπανισμό της ημεδαπής, διεκδικούν για τον εαυτό τους τον ρόλο του φύλλου συκής στα απόκρυφα του βασιλέα Κυριάκου. Αλλά, μην ματαιοπονείτε: ο βασιλιάς είναι γυμνός. Και το βλέπουμε όλες και όλοι.


Διαβάστε επίσης:
2020: Ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα;
Γιατί οι φιλελεύθεροι σχολιαστές στηρίζουν τη λογοκρισία της Ακρίτα;
εμφάνιση σχολίων