0
1
σχόλια
417
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Για τις «εγκληματικές ευθύνες» της ΝΔ κατά τη διαχείριση της πανδημίας, καταθέτουν μήνυση οι νοσοκομειακοί γιατροί
 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
3 Δεκεμβρίου 2020
Για την τραγική κατάσταση που έχουν περιέλθει τα νοσοκομεία της χώρας εν μέσω της επέλασης της πανδημίας, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος μηνύει την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τους αρμόδιους στο χώρο της υγείας. Παράλληλα αναφέρει πως η κυβέρνηση διέκοψε κάθε επικοινωνία με τους γιατρούς, αφήνοντάς τους με δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές, ενώ σε πολλές περιπτώσεις έδρασε αντίθετα με τα αιτήματά τους, με ολέθρια αποτελέσματα για τη δημόσια υγεία. 

Στη σχετική της ανακοίνωσή, η Ομοσπονδία σημειώνει πως τόσο η ίδια όσο και οι Ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών από την περίοδο του πρώτου κύματος είχαν απευθύνει προειδοποιήσεις σχετικά με τη δραματικότητα της κατάστασης ιδιαίτερα στα νοσοκομεία της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας και είχαν επανέλθει στην επείγοντων μέτρων ενίσχυσης της δημόσιας περίθαλψης. Παράλληλα η Ομοσπονδία αναφέρει πως οι σχετικές εκκλήσεις όχι μόνο δεν εισακούστηκαν, αλλά η κυβέρνηση με δική της ευθύνη διέκοψε πλήρως την επικοινωνία με τους νοσοκομειακούς γιατρούς. «Σε πολλές περιπτώσεις έπραξε τα αντίθετα από αυτά που απαιτούσαν οι νοσοκομειακοί γιατροί. Το αποτέλεσμα είναι αυτή η σημερινή τραγική κατάσταση με χιλιάδες θανάτους και με άθλιες συνθήκες νοσηλείας για τους ασθενείς, λόγω αυτών των δραματικών ελλείψεων σε προσωπικό και σε υποδομές».
 

«Αυτή είναι η μεταχείριση που επιφυλάσσει η κυβέρνηση σε αυτούς που κατά τα άλλα αποκαλεί "ήρωες με τις πράσινες και λευκές μπλούζες": επιστημονική ομηρία, εργασιακή ανασφάλεια και απληρωσιά»  

Την είδηση για τη μηνυτήρια αναφορά δημοσιοποίησε ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Πάνος Παπανικολάου, μέσω ανάρτησής του στο facebook, μιλώντας για προπαγάνδα από τους αρμόδιους της κυβέρνησης: «Αυτά τα αναμφισβήτητα γεγονότα δεν μπορούν να συγκαλυφθούν από την απαράδεκτη προπαγανδιστική τακτική των κυβερνητικών αρμοδίων, που από την μια αποκαλούν "ψεύτες" σχεδόν όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς της χώρας και από την άλλη προσπαθούν να μεταφορτώσουν και αυτούς τις εγκληματικές ευθύνες των κυβερνητικών αρμοδίων για την ατελή περίθαλψη και υποθεραπεία πολλών ασθενών, δηλαδή για την οφειλόμενη στις ελλείψεις προσωπικού και υποδομών εκτόξευση της θνητότητας». «Αυτή είναι η μεταχείριση που επιφυλάσσει η κυβέρνηση σε αυτούς που κατά τα άλλα αποκαλεί "ήρωες με τις πράσινες και λευκές μπλούζες": επιστημονική ομηρία, εργασιακή ανασφάλεια και απληρωσιά».

Στα αιτήματα των γιατρών που αναγράφονται στην αναφορά, περιλαμβάνονται τα εξής: 
- Να υλοποιηθεί η κυβερνητική δέσμευση για μονιμοποίηση του επικουρικού υγειονομικού προσωπικού
- Να αναιρεθεί η απαράδεκτη μονομερής μετατροπή των συμβάσεων σε ΕΣΠΑ που αποτελεί ακραίο παράδειγμα της μεταχείρισης των νέων υγειονομικών επιστημόνων ως «αναλώσιμα υλικά μίας χρήσεως».


Διαβάστε επίσης:
ΕΡΕΥΝΑ: Το τέλος της «λευκής επιταγής»
Απειλούν με κυρώσεις τους υγειονομικούς που μολύνονται από κορονοϊό!
Επόπτες Δημόσιας Υγείας: Εστίες μετάδοσης του covid τα MMM
εμφάνιση σχολίων