0
1
σχόλια
334
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
«Δεν γίνεται να έχουμε ανθρώπους να συνωστίζονται σε μπαρ μέχρι να έχουμε τα εμβόλια. Σκεφτόμαστε άνοιγμα του λιανεμπορίου»
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
3 Δεκεμβρίου 2020
Το υποψιαζόμασταν αλλά επιβεβαιώθηκε. Μέχρι να έρθει το εμβόλιο, δεν πρόκειται να δούμε ανοιχτά τα μπαρ και τη νυχτερινή διασκέδαση, σύμφωνα με όσα είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην τηλεδιάσκεψη που διοργανώνεται από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, στο πλαίσιο του 31ου ετήσιου Greek Economic Summit.

«Η πανδημία θα τελειώσει όταν θα έχουμε το εμβόλιο και όταν θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός. Ελπίζω όσο βγαίνουμε από το δεύτερο lockdown θα είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί. Αλλά και πάλι θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι κάποιες οικονομικές δραστηριότητες απλά δεν πρόκειται να λειτουργήσουν μέχρι να έχουμε εμβόλια. Για παράδειγμα η νυχτερινή διασκέδαση, τα μπαρ, η μεταμεσονύχτια διασκέδαση. Δεν γίνεται να έχουμε ανθρώπους να συνωστίζονται σε μπαρ μέχρι να έχουμε τα εμβόλια» είπε.
 

«Ίσως σε κάποιο σημείο θα είμαστε σε θέση να ανοίξουμε τα εστιατόρια με τη σωστή κοινωνική απόσταση»  

Άλλοι κλάδοι ίσως να χρειαστεί να περιμένουν λιγότερο την επανεκκίνηση αφού σχετικά με την εστίαση και το λιανεμπόριο ο ΠΘ αναφέρει πως «ίσως σε κάποιο σημείο θα είμαστε σε θέση να ανοίξουμε τα εστιατόρια με τη σωστή κοινωνική απόσταση.

Η Ελλάδα, αναμένεται να λάβει περίπου 200.000 δόσεις του εμβολίου στις αρχές Ιανουαρίου και θα παραλαμβάνει νέες παρτίδες των εμβολίων κάθε 15 με 20 μέρες. Κάθε εμβολιασμός αποτελείται από δύο δόσεις με απόσταση 3 μηνών μεταξύ τους. Μέχρι τον Μάρτιο αναμένεται να έχουν εμβολιαστεί περίπου 4,5 εκατομμύρια πολίτες.

Αναφερόμενος στα εσωτερικά της χώρας είπε ότι «υπάρχει ένα στοιχείο που πρέπει να πάρουμε πολύ σοβαρά: Οι λαϊκιστές ίσως να μην έχουν τις σωστές απαντήσεις, αλλά πολλές φορές κάνουν τις σωστές ερωτήσεις, όπως «Τι γίνεται με το εισόδημα; Τους ανθρώπους που παραμένουν απομονωμένοι;». Σε μια Ελλάδα δύο ταχυτήτων, με χιλιάδες ανέργους και φτωχοποιημένους ανθρώπους να πέφτουν κάτω από το ραντάρ του κράτους, με την δυσοίωνη προοπτική να κλείσουν χιλιάδες επιχειρήσεις εξαιτίας του lockdown, αναμένουμε απαντήσεις και -κυρίως- λύσεις. 


Διαβάστε επίσης:
Κομισιόν για λίστα Πέτσα: Ελλάδα, όπως Ουγγαρία και Πολωνία
«Νόμος και Τάξη», αυταρχισμός και συνταγματική εκτροπή
ΠΟΥ: Δεν είναι απαραίτητα τα lockdown
εμφάνιση σχολίων