0
1
σχόλια
385
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Εν μέσω πανδημίας, η νέα λίστα Πέτσα δίνει 3 εκ. ευρώ, για να μάθουν οι Έλληνες του εξωτερικού ότι μπορούν να ψηφίσουν
 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
2 Δεκεμβρίου 2020
Ενώ τα δημόσια νοσοκομεία παλεύουν με σοβαρές ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτές και εξοπλισμό, η κυβέρνηση δίνει άλλα τρία εκατ. ευρώ στα ΜΜΕ για καμπάνια ενημέρωσης των ψηφοφόρων εξωτερικού.

Η σχετική απόφαση δημοσιεύθηκε στις 30 Νοεμβρίου 2020 στη Διαύγεια, φέρει τη υπογραφή του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα και θα κοστίσει 3 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία πρέπει να δοθούν μέχρι το τέλος του 2020.

Η απόφαση έρχεται τρία χρόνια πριν τη λήξη της τετραετίας της κυβέρνησης (τον Ιούλιο του 2023), την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε γενικό lockdown και η κοινωνία υφίσταται τις σοβαρές επιπτώσεις της βαριάς οικονομικής κρίσης.

Αυτή είναι η 3η φορά που η κυβέρνηση επιλέγει να δώσει χρήματα στα ΜΜΕ. Υπενθυμίζεται πως στο πρώτο κύμα της πανδημίας, η ΝΔ είχε μοιράσει αφειδώς κρατικό χρήμα με τις καμπάνιες «Μένουμε Σπίτι» και «Μένουμε Ασφαλείς», τη στιγμή που τα μηνύματα θα μπορούσαν να μεταδίδονται δωρεάν.

Η δημοσιοποίηση της καμπάνιας φούντωσε τα σενάρια για πρόωρες εκλογές την ερχόμενη άνοιξη. Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος επιχείρησε να κατευνάσει της φήμες, αναφέροντας πως η καμπάνια θα είχε ήδη ξεκινήσει αν δεν είχε προκύψει η πανδημία. Όμως το σοβαρό εθνικό και παγκόσμιο θέμα υγείας του κορονοϊού, φαίνεται πως δεν άλλαξε τις προτεραιότητες τις κυβέρνησης σχετικά με την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Στο σχετικό έγγραφο που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» αναγράφονται τα εξής: «Εγκρίνουμε το πρόγραμμα επικοινωνιακής προβολής του υπουργείου Εσωτερικών που αφορά α) τον επικοινωνιακό σχεδιασμό-παραγωγή επικοινωνιακού και έντυπου υλικού της εκστρατείας ενημέρωσης των εκλογέων που βρίσκονται εκτός της ελληνικής επικράτειας για τη δυνατότητα άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος πλησίον του τόπου κατοικίας και β) τις δράσεις και υπηρεσίες της καμπάνιας ενημέρωσης των εκλογέων που βρίσκονται εκτός της ελληνικής επικράτειας για τη δυνατότητα άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος πλησίον του τόπου κατοικίας, για το υπόλοιπο του έτους 2020».

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την επιλογή της κυβέρνησης να δώσει ξανά χρήματα για νέα εκστρατεία στα ΜΜΕ: «Προτεραιότητα της κυβέρνησης δεν είναι η ενίσχυση του ΕΣΥ και η στήριξη της οικονομίας. Δεν είναι οι γιατροί, οι ασθενείς, οι εργαζόμενοι και τα σχολεία. Γι’ αυτούς τα λεφτόδεντρα μαράθηκαν νωρίς. Προτεραιότητα λοιπόν, για ακόμα μια φορά, είναι τα ΜΜΕ του κ. Πέτσα».

 
Διαβάστε επίσης:
Κομισιόν για λίστα Πέτσα: Ελλάδα όπως Ουγγαρία και Πολωνία
Ε.Έ.: Κίνδυνος κατάχρησης εξουσίας με πρόσχημα τον ιό
εμφάνιση σχολίων