0
1
σχόλια
236
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ
«Ο καθένας μας πρέπει να αφήνει κάτι πίσω του...»
 
DOCTV.GR | PHOTO: PEXELS
24 Νοεμβρίου 2020
«Ο καθένας μας πρέπει να αφήνει κάτι πίσω του όταν πεθαίνει, έλεγε ο παππούς μου. Ένα παιδί, ή ένα βιβλίο, ή ένα πίνακα, ή ένα σπίτι ή έναν χτισμένο τοίχο ή ένα ζευγάρι παπούτσια χειροποίητα. Ή έναν κήπο καλλιεργημένο. Κάτι πού να το έπιασες με το χέρι σου, με όποιον τρόπο, έτσι ώστε η ψυχή σου να έχει κάπου να πάει όταν πεθάνεις και όταν οι άνθρωποι κοιτάζουν εκείνο το δέντρο ή το λουλούδι που φύτεψες να είσαι εκεί.

Δεν έχει σημασία το τί κάνεις, έλεγε, παρά μόνο να αλλάζεις κάτι από αυτό που ήταν πριν το αγγίξεις σε κάτι που να σου μοιάζει αφότου το αφήσεις από τα χέρια σου.

Η διαφορά ανάμεσα στον άνθρωπο που απλώς κουρεύει το γκαζόν και στον πραγματικό κηπουρό είναι στο άγγιγμα, έλεγε. Ο πρώτος θα μπορούσε και να μην ήταν εκεί καθόλου, ο κηπουρός θα είναι εκεί για πάντα».


Απόσπασμα από το βιβλίο του Ray Bradbury, Φαρενάιτ 451, εκδ. Άγρα. Ο Ρέι Μπράντμπερι (22 Αυγούστου 1920-5 Ιουνίου 2012) ήταν ένας από τους κορυφαίους Αμερικανούς πεζογράφους του 20ού αιώνα. Ο Μπράντμπερι έγραψε διηγήματα, μυθιστορήματα και σενάρια για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Γνωστότερα έργα του είναι το μυθιστόρημα Φαρενάιτ 451 (Fahrenheit 451, 1953) και οι συλλογές διηγημάτων Τα χρονικά του Άρη (The Martian chronicles, 1950) και Ο εικονογραφημένος άνθρωπος (The illustrated man, 1951). 


Διαβάστε επίσης:
Μπράντμπερι: Χαίρε και αντίο
Νίτσε: Είμαστε όλοι ηφαίστεια
Μέλβιλ: Καλύτερα να αποτύχεις πρωτοτυπώντας
εμφάνιση σχολίων